Autor Wątek: [NPD] Lichtlaerm Aquaria  (Przeczytany 3264 razy)

Offline Tarrant

• Gaduła
[NPD] Lichtlaerm Aquaria
« 13 Mar, 2025, 13:59:12 »
Dzisiaj z Berlina przyjechała do mnie Aquaria. Podłączyłem, chwilę pograłem i jestem bardzo zadowolony. Za wiele nie powiem o jej możliwościach, bo jeszcze ich nie poznałem, ale możliwości kreowania brzmienia są bardzo duże. Przy pierwszym odpaleniu wpięta jako boost do higaina i na clean jako drive brzmi bardzo dobrze. Moim głownym celem bylo znalezienie brakujacego ogniwa w brzmieniu, czegoś, co mógłbym zestackować z TSem, i dopalić dodatkowo higain, żeby uzyskać ultimate edgy higain tone zagłady. Na Englu Ironaballu jeszcze nie testowałem, póki co wpiąłem to w Joyo Zombie. Łańcuch taki: Ibanez TS 808 -> Lichtlaerm Aquaria -> Joyo Zombie. Wyjsciowe brzmienke Zombie dopalone TSem jest ok, ale ma swoje wady i są w nim rzeczy, ktore mi nie siedzą. Po wlączeniu Aquarii, efekt przerósł oczekiwania, Zombie się odmuliło, brzmienie zrobiło się soczyste, zwarte z mega fajnym punchem, wszelkie niepożądane dudnienia zniknęły. Wolna chwilę wepnę to w Ironballa, ale póki co na małym smiesznym Zombie jest ultra dobrze.
« Ostatnia zmiana: 13 Mar, 2025, 14:12:05 wysłana przez Tarrant »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Odp: [NPD] Lichtlaerm Aquaria
« Odpowiedź #1 13 Mar, 2025, 15:50:52 »
Ja mam ich cztery kostki. Jak ogarnę kilka rzeczy to domówię jeszcze bramkę szumów.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Tarrant

• Gaduła
« Odpowiedź #2 13 Mar, 2025, 16:02:58 »
Bramka szumow też jest w planach. Tylko zastanawiam się jaka, może i od nich. Teraz się na king in yellow najarałem.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #3 14 Mar, 2025, 09:43:46 »
Jakby co to mam nową bramkę Bossa do pogonienia. Okazała się za duża.

Offline Tarrant

• Gaduła
« Odpowiedź #4 14 Mar, 2025, 14:34:31 »
Jakby co to mam nową bramkę Bossa do pogonienia. Okazała się za duża.
W grę wchodzą ISP, żul i bramka Lichtlaerm ze wsk na tę ostatnią.

Update, Aquaria ma taki pot od dynamiki, fajne rzeczy ta gałka robi, eq też mega różnicę powoduje.
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2025, 14:38:50 wysłana przez Tarrant »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #5 14 Mar, 2025, 15:27:00 »
Update, Aquaria ma taki pot od dynamiki, fajne rzeczy ta gałka robi, eq też mega różnicę powoduje.

To jest właśnie game changer w stosunki do poprzedniej wersji, bo tam był tylko 3-pozycyjny przełącznik.

Offline Tarrant

• Gaduła
« Odpowiedź #6 14 Mar, 2025, 19:17:01 »
Zrobiłem testy na Englu Ironaballu, zaskoczenia nie było, jest turbo dobrze. Sama Aquaria jest IMHO lepszym i ciekawszym dopalaczem niż TS i ma większe mozliwosci pod kątem palety brzmień, jednakże zestackowanie Aquarii z TS808 daje inny wymiar gainu. Jeśli nie próbowaliście dopalić heada dwoma przesterami, to polecam, otwierają się drzwi do Narni w szafie.
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2025, 21:17:27 wysłana przez Tarrant »

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #7 14 Mar, 2025, 20:57:12 »
Zrobiłem testy na Englu Ironaballu, zaskoczenia, jest nie było, jest turbo dobrze. Sama Aquaria jest IMHO lepszym.i ciekawszym dopalaczem niż TS i ma większe mozliwosci pod kątem palety brzmień, jednakże zestackowanie Aquarii z TS808 daje inny wymiar gainu. Jeśli nie próbowaliście dopalić heada dwoma przesterami, to polecam, otwierają się drzwi do Narni w szafie.

Owszem. Ja dopalam swojego pierdzioszalla w taki sposób. TS jako po prostu dopałka wchodząca w DiY KLONa, który robi de facto jako dodatkowy gain stage. Jest grubo.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8 16 Mar, 2025, 08:11:09 »
Zrobiłem testy na Englu Ironaballu, zaskoczenia nie było, jest turbo dobrze. Sama Aquaria jest IMHO lepszym i ciekawszym dopalaczem niż TS i ma większe mozliwosci pod kątem palety brzmień, jednakże zestackowanie Aquarii z TS808 daje inny wymiar gainu. Jeśli nie próbowaliście dopalić heada dwoma przesterami, to polecam, otwierają się drzwi do Narni w szafie.

Jak będziesz robić zamówienie to daj znać, może się podłączę.

Offline Tarrant

• Gaduła
« Odpowiedź #9 16 Mar, 2025, 11:46:52 »

Jak będziesz robić zamówienie to daj znać, może się podłączę.
Spoko.