Ja już nie wiem co o tym myśleć...
Zrobiłem ten test RightMark Audio Analyzerem 6.2.3, niestety tylko jednym kablem Proel Die Hard (stereo, bo innego nie miałem pod ręką), także wyniki są mono. Oczywiście sygnał z FW410 wysyłałem z OUT7 tak jak Ty (gdyż podobno ma lepszą specyfikację). Nie mogłem włączyć ASIO w RightMarku, miałem do wyboru tylko jakieś MME i tego użyłem. Mam nadzieję że wyniki są miarodajne.
Wyniki inputu z Combo TRS/XLR w FW410 są dość kiepskie, a inputu z TRS są trochę lepsze, ale też bez rewelacji... Te wyniki FW410, co prezentowałeś, Lord, były zdaje się z TRS, nie z Combo TRS/XLR, prawda?
Ja jak nagrywam gitarę to tylko wejściem Combo TRS/XLR (tym z przodu) bo wejście TRS (to z tyłu) w FW410 brzmi o wiele gorzej jak dla mnie.
Umiecie wyczytać coś sensownego z tych danych? Wyniki w załączniku.
EDIT: poszperałem trochę i mam specyfikację PODa XT i FW410. POD ma lepsze SNR, ale raczej to nie jest chyba jakaś bardzo znacząca różnica. Ciekawsostka: Profire 610 (nowsza wersja FW410) ma SNR -108db.
FW410:
Frequency response: 20Hz to 40kHz, +0/-1dB.
Signal-to-noise ratio: -104dB
Dynamic range: 108dBA
THD + noise: 0.00281% at 0dBFS.
Analogue inputs: two, balanced XLR with switchable global +48V phantom power, or unbalanced TS quarter-inch jack instrument, both using mic preamp with up to 66dB gain plus optional 20dB pad, or unbalanced line-level TS jack at fixed -10dBV sensitivity.
Analogue outputs: eight unbalanced TS quarter-inch jacks at -10dBV level (can directly drive up to 7.1 surround), two headphone outputs with individual level controls.
POD XT:
Analog/Digital Conversion: 24 Bit
Digital/Analog Conversion: 24 Bit
GUITAR INPUT IMPEDANCE: 1 Mohm
GUITAR INPUT MAX INPUT LEVEL: 5Vpp
OUTPUT IMPEDANCE: 1.33K ohm stereo, 666 ohm mono
Signal to Noise Ratio (Guitar IN to Direct OUT stereo): unbalanced: -107.5dB, balanced: -107.5dB
POWER SUPPLY: Inline Transformer - 9VAC/2000MA MAX secondary
FREQUENCY RESPONSE: 20Hz-20KHz