Autor Wątek: Samochód do 15 000  (Przeczytany 38420 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odp: Samochód do 15 000
« Odpowiedź #50 24 Lip, 2010, 12:55:41 »
Widzę, że temat się rozwija, co mnie bardzie cieszy. Dzienki Chłopacy :D

Zawężyliśmy dość znacznie krąg poszukiwań, więc jeśli możecie, po za oczywistym offtopem ;) , chciałbym żebyście w miarę swoich doświadczeń i wiedzy, skupili się na następnych markach i modelach:

- Opel Astra II - jak zorrasty napisał, auto banalne dla ludzi bez polotu. Nie obraża mnie to. Auto jest banalne, ale wychodzę z założenia że im mniej różnych ficzerów, tym mniej sie może zepsuć. Najważniejsza dla mnie jest bezawaryjność i stosunkowo mała cena eksploatowania.

- Alfa Romeo 159 - no to auto to dla mnie killer z wyglądu. Przeciwieństwo astry, można powiedzieć. Kręci mnie przepotwornie

- Skoda Fabia - dla mnie nic specjalnego, z mojego punktu widzenia postrzegam ją tak, jak zorro postrzega astrę.

- Nissan Almera - może być

- Seat Ibiza - podobnie jak Alfka, piękne auto, które potwornie mi sie podoba. Do tego wywnioskowałem, że jest polecane.

- VW Golf i VW Polo - auta, w powszechnej opinii, uważane za dresiarskie. Powszechnej opinii na temat wyglądu nie biorę pod uwagę, bo każdy ma swój gust i poczucie estetyki. Mnie interesują osiągi i jakość, a te auta wydaja się być po prostu dobre.

Tak jak pisałem wyżej, na tych autach chciałbym teraz się skupić. Wszystkie oczywiście w wersji Hatchback 2/3 drzwiowe. Co do silnika jeszcze nie zdecydowałem. Najlepiej coś rzędu 1.4-1.6, więcej raczej nie (chyba że 1.8 z ciekawym spalaniem, czy diesel jakiś), mniej jeszcze ewentualnie może być, ale też niekoniecznie. Zasilanie? No tu wciąż jest dylemat, bo każdy rodzaj ma swoje plusy i minusy, ale nad rodzajem paliwa będe kombinował, jak już będę wiedział którego auta szukać.
B ( o ) ( o ) B S