Przetwornik to emg 81, a gitara Mayo Setius Lizard. Chodzi mi o nagrywanie i o gre pod koncowka.
Co do nagrywania:
Nagrywam przez USB
Na PM brzmi jak takie ciamkanie, a nie jak porzadne dzyn dzyn dyzn.
Co do siarki, bo zmniejszeniu trebli, a nie daje jakos masakrycznie duzo, brzmienie robi sie bardziej zmulone a siarka troszke zanika. Ale glownym problemem jest to cimkanie na PM. Poprsotu nie ma w ogole kopa. Jak nagrywam z tym trickiem z chorusem jest w miare ok, ale brzmieie wtedy jest inne.
Co do grania na wzmaku:
Planowalem kupic koncowke, najpredzej Crate Powerblock, gdyz nie stac mnie na nic wiecej. Obecnie na nic mnei nie stac ;] Tymbardziej na paczke, licze, ze to sei szybko zmieni. Po podlaczeniu poda do wzmak jest juz lepsze dzyn dzyn, ale dalej siarzy. Pewnie jest to wina kijowego glosnika i samego comba. Troszke sie tym zrazilem, bo wszyscy opowiadali jak to pod pieknie brzmi. Wiem, ze potrafi pieknei zabrzmiec, znajomy gra na takim i wpina w Rolanda Jazz chorusa, jeszcze z tych starych serii. Gra glownie na cleanach i crunchach, podpina do teg ojeszcze tele fendera i pieknie to smiga. jednak nie slyszalem jeszcze poda w akcji na high gainiem dlatego watpie. Postaram sie zabrac poda i okrac w jakiejs salce z lampa. Jak dobrze jest ustawiac pod wzmaka/koncowke poda ? Wylaczyc symulacje pacek, wlaczy z tylu amp. Jak ustawic Output mode ? Stack pwramp, Combo pwramp, Stack front ? Jak tez ustawic ewentualnie te 3 parametry ktore odnosza sie do output mode, cyli low mid i high ?
Widze, ze masz doswiadczenie z podem. Jakeis rady ? Faktycznie, pod moze zagrac na 2x12 i takim crate porzadnie ? Jest cien szansy ?
Pozdrawiam i slucham dalej