Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 583730 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #200 19 Sty, 2010, 09:32:32 »
Parnassus - popieram zdanie przedmówców. Film strasznie pokręcony, wizualnie taki barok że czasami trudno się połapać, ale dawno nie wyszedłem z kina (tudzież sprzed monitora :D ) z taką satysfakcją.

9/10 - dlatego że mimo wszystko trzeba być pozytywnie nastawionym do takiego stylu. Znajoma poszła, czytając tylko tyle że będzie "baśniowo i z Johnnym Deppem" i potem oświadczyła "Parnassus to szmira" :P

Avatar - treść mimo wszystko nie jest tak tragiczna. Widziałem głupsze bajki, które z założenia miały być filmami na 100% poważnymi. Wizualnie - masakra... Nie jest to film :typowo w 3D" gdzie co chwila coś leci z ekranu w stronę widza, ale kolory, głębie, światła - niesamowite.

Treść - 4/10
Forma - 11/10 ;)

Co do życzeń: w następnej kolejności "Holmes", "Księżniczka i Żaba" (a śmiejcie się! ;D ), i nieco później oczywiście "Alicja".

PS. Ten o 3 panach drapiących druty też bym chętnie zobaczył. Edge to dla mnie pajac (zresztą czytałem recenzję że do tego nie mam nic ciekawego do powiedzenia) ale duetu Page/White jestem baaardzo ciekaw ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.