moj sonar niestety kozysta tylko z jednych sterownikow jednoczesnie,tak wiec wlaczony pod wylacza karte =kiepsko (ale wlaczenie poda po wlaczeniu sonara rozwiazuje problem priorytetow)
Natomiast logicznie myslac (jako audio elektronik) sadzilem iz AC-DSP-PC bedzie mniej destruktywny niz AC-DSP-CA-AC-PC... ale powinienem dla samego siebie ponagrywac troche probek... na probe
W sumie tu nie chodzi raczej brzemienie,tylko o tąfuckin pogon za dobrym sprzetem do nagrywania ktora im nowsza tym gorsza ;]
BTw... nei nadmienilem ze wciagu tych 4lat (z podem) spotkal on przez usb ...(okolo liczac) 11 plyt glownych wiec sprawa chipsetu odpada....
A i pytanie kolejne...
czy komus tez wiesza sie nagrwyanie na NAJNOWSZYCH sterownikach do PODA?
Pisalem to kiedys harvowi...
Pod wieszal mi sonara i nuendo... zwieszal calego kompa do freeza (wole nazwe nomenklatury redmont "windows probuje rozwiazac problem -nieskonczenie dlugo")myslem ze to wina problemow USB,totez dokupielm hosta,zmienialem plyty ale rozwiazaniem byly stery do poda...
na starszych sterach dziala dobrze... moze to tylko u mnie,ale dziwi mnie nadal...
EDIT: jedna z rzeczy ktore sklonily mnie do napisania o tej sprawie jest wlasnie to ze mam swierzy system "tygodniowy" na ktorym nie ma nic "zbednego" i priorytetm bylo nagrywanie
Reapera obllookam jutro... moze to to ;]
EDIT: Oblookalem...
fajne to to... w sumie po godzinie juz wiedze problem...
nie moge rozkanalowac ezdrummera ani niczego innego... nie dzialaja sendy a moze nie umiem...
Sonar z sama karta Audiphile mi ZACINA na 1024probki przez 96ms (44khz 16bit ASIO!) - POPADAM W PARANOJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!