...VS jest dobrym przejściem z wzmacniacza typu 20W Ashton, na porządną lampę...
to jest odpowiedz na podane wyżej stwierdzenie, uważam ze mozna sie na niego przesiąść z lampy i byc w pełni zadowolonym, jest to swietny wzmak do grania metalcora, grindziocha i podobnych ale ma też najlepiej wg mnie brzmiący czysty(bardziej brudnyczysty) kanał w śród marshalli, bardzo podoba mi sie też przester nie ma go bardzo bardzo dużo ale jest go tyle ile potrzeba i tak nigdy nie dawałem na max zawsze w granicach 60-80%.
Bardzo dobrze przebija sie przez kapele, mimo tego ze ma tylko 100W maksymalnie gałka vol idzie do połowy i walczy dumnie z 100w lampami rozkreconymi:), kumpel kiedys stwierdził ze brzmi nieco ciemniej (jak jego dsl100) ale ja presencje ustawiam max na 9godz. Mam też tsl100 i porównując oba wzmaki nie mam odczucia ze vs jest słabszy czy dobry pomiedzy hujowym tranzystorem a lampiakiem, jest inny a w pewnych aspektach nawet lepszy np czystego kanału i przebijania sie i czytelnosci na przesterze (nic sie nie zlewa przez to nie wybacza błędów nieco). A cena znacznie niższa.