Autor Wątek: Monitory studyjne 8" do 1000zł za sztukę - PODxt, DAW, do słuchania.  (Przeczytany 5218 razy)

Offline Rot

• Gaduła
Elo, trochę odkopię, ale nie będę nowego zakładał. Muszę kupić monitory celem zastąpienia paczki 2x12, bo JCMa zostawie z loadboxem w domku, a paka pojedzie do piwnicy.

Szukam raczej czegoś niedrogiego, może nawet nie 8" tylko 6", ale żeby miało Bluetootha - stałoby sobie przy TV, więc muzyka/filmy byłaby milej odbierana zapewne. Mój TV ma w sumie wyjście jackowskie Audio/słuchawki oraz optical digital audio, ale komu się chce z kablami latać :] Zwłaszcza że podpięcie muzyki z telefonu tez po bluetooth byłoby łatwiejsze.

Z internetów wychodzi, że za dużego wyboru nie mam, wszędzie się pojawiają Presonusy Erisy BT, ale one są "małe", nie mają wejscia XLR (a celuję w wymiane loadboxa na Torpedo Captora X - on ma XLRy na wyjściu).
Wpadł mi w oko MAudio Forty Sixty - nie za drogi, nie za duży, ma BT i XLR.

Coś ktoś?

A jakbyś olał BT w monitorach i po prostu dorzucił receiver BT? Używałem czegoś takiego sporadycznie zanim kupiłem słuchawki BT, działało znośnie. Sam BT w opcji zabierze kilka stówek które mogłyby pójść w lepsze brzmienie.