Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1464222 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Mnie głównie szokuje cena, po jakiej go sprzedają, serio. Nie wiem, jak wychodzą na swoje, ale widać wychodzą, a w cenie są updaty przez dwie główne wersje, czyli tak pewnie kilka lat. Takoż, że demo jest bez żadnych ograniczeń vs wersji komercyjnej. A już przegięciem pały to to, że jak te 30 czy tam 60 dni testowania upłynie, to... nic się nie dzieje, oprócz disciaimera.

Powiedziałem sobie, że wykupie licencję jak lepiej poznam ten program, właśnie dlatego, że podoba mi się polityka tej firmy  :tak: Czego nie można powiedzieć o Pro Tools których  ostatnio popierdoliło i teraz chyba trzeba płacić haracz co roku. W podobne klocki chciał się bawić Izraelski Wave, ale bo burzy w internecie zdaje się, że wycofali się z tego głupiego pomysłu.
Z tego co czytałem to 60 $ to jest dożywotnia licencja i wszelkie aktualizacje. Ta wersja komercyjna która kosztuje 225$ to też nie są jakieś duże pieniądze w porównaniu z innymi DAWami które potrafią kosztować grubo ponad 2000pln. Podobno wersja komercyjna Reapera to kwestia zaufania ponieważ nikt tego nie sprawdza. Ale  poważnie też bym ją wykupił, lubię jak ktoś jest uczciwy wobec mnie, wtedy i ja nie widzę powodu żeby kleić głupa.