Autor Wątek: Drogie Bravo - czyli co śmieszy do łez!...  (Przeczytany 272594 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
Aj pany sranie w banie. KIEDYŚ TO BYŁY CZASY TERAZ TO CZASÓW NI MA.
Kiedyś to się kasety pożyczało, brało piraty na bazarze za grosze lub czekało na swoją nutę w radio żeby ją nagrać na kasetę na boomboksie i się słuchało ich w kółko bo nie było lepszego dostępu do muzyki a undergroundowych zespołów mało kto słuchał bo nikt o nich w radio/telewizji nie mówił, kto słyszał daną kapelę w lokalnym barze to usłyszał.

Dzisiaj mamy spotify, tidal, youtube, hujemuje dzikiewunże, dzięki temu mamy łatwiejszy dostęp do znacznie szerszego spektrum muzyki i przez to staliśmy się wybredni. Owszem sporo się robi chłamu ale z drugiej strony co dla Ciebie chłamem dla drugiego będzie skarbem. Nie patrzę na typów co w moim mniemanu robią syf. Dopóki mają swoich odbiorców, niechby i nawet na kanale jutub czy soundcloudzie ze średnią 50 wyświetleń kawałka na upload, DARZ BÓR! I oby wincyj! Nigdy nie będę adwokatem podcinania skrzydeł kreatywności pod jakimkolwiek względem i żaden daruś nie zmieni tego, że czy mu się podoba czy nie ludzie będą tworzyć i to jest właśnie zajebiste. Muzyka to nieskończone spektrum doznań, mówić ludziom że przestańcie to robić bo chujwieco to jebanie sobie po kolanie (swoją drogą) i sranie na fundament przez który nawet samo to forum istnieje.

Mało tego dzisiaj nawet nie trzeba być full-time muzykiem a i tak można trzepać z tego kasę. A organizacja koncertów i to czy ktoś chce na to chodzić czy nie to nie kwestia przesytu. To kwestia stricte logistyczna, dlatego też słynne COME TO BRAZIL stało się takim jebutnym memem. Nie wierzę w coś takiego jak przesyt muzyki, daruś pierdoli, jak zawsze pierdolił. Niech zajmie się robieniem muzyki, a filozofie zostawi bardziej ogarniętym xD

W ogóle to zrobiłem właśnie sobie nowy kawałek i wrzuciłem go na SC i chuj czy w czyimś mniemaniu chłam czy nie, komuś się podoba i mi styknie xD
https://on.soundcloud.com/TWPkF5LQauGyTAnn8

EDIT:
No i kolejna sprawa to co zomb napisał, polać temu gościu! Tylko ja dalej szanuję wypuszczanie albumów bo jak znajdę jakąś nową kapelę to lubię przesłuchać sobie cały album wałka, który mi podszedł bo często za tym jednym wałkiem stoi cały pomysł pod tytułem właśnie albumu, który też może mnie zainteresować. No ale nie wiem kurwa może jestem boomer czy coś, lubię słuchać płyt i huj i zbieram winyle a na przedpokój mowię sień :v
« Ostatnia zmiana: 16 Lis, 2022, 22:01:57 wysłana przez blendamed »