Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312726 razy)

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Osobiście, jak jeszcze zwiększą obciążenia to też przeniosę działalność i wtedy już nawet tego durnego ZUSu nie zapłacę :) Przykro mi, że nie jestem Svenem z Norwegii. Przynajmniej żyję jak człowiek ;D A pochodzę z patologicznego środowiska, nie mam wyższego wykształcenia i nigdy niczego od nikogo nie dostałem. To dlaczego mam coś komuś oddać? Widzę ludzi żyjących z zasiłków i wychowywałem się na osiedlu z takimi. Nie chcę na nich pracować. Chciałbym żeby przestali żerować na innych. Dlatego jesteśmy biednym społeczeństwem, bo mamy postkomunistyczne przyzwyczajenia, że pieniądze się dostaje, a nie zarabia. A socjaliści z PiS i partii Razem takie przyzwyczajenia tylko pielęgnują.

O ho, widze dobrobyt niesamowity musi panować, że takie groźby lecą :) Co to znaczy oddawać na kogoś? Oddajesz państwu, zawsze oddajesz państwu. Jesteśmy biednym społeczeństwem, bo się nie daje szansy więszkości ludziom przez takie podejście jak Twoje. Ja też miałem patologiczne podwórko i co? Normalnie idź zajeb tym ludziom, że nie stać cię na samochód o kilka lat młodszy. Jak bardzo by nie podobało Ci się ich życie, to jednak jest dużo pracy do wykonania, której ty byś nie podjął. Widzę że prawica skutecznie wymaksowała tezy tego jednego rodziału ekonomii i już wskazała winnych.

Co do postkomuny, ok, PiS zbiera z tego elektorat, ale nie cały bo wciąż duży jest KOD, ale Razem to tylko i wyłącznie ludzie, którzy komuny co najwyżej pamiętają z wczesnego dzieciństwa. Pozatym, rząd to nie tylko finanse, jest wiele dobrych postulatów i na państwo trzeba spojrzeć bardziej holistycznie a nie tylko ryczeć nad pitem citem i vatem i 1% to już jest ojacie i najlepiej to referendum zróbmy. I tak całe lata tylko kręcimy tą śrubką o pół obrotu raz w tę raz w drugą, a dalej żyjemy w tej samej Polsce.