Zachowujesz się jak prawacki ignorant więc troche tak to czuje. Razem to nie komunizm a lewica z wieloma pomysłami centrowymi. Nadal uważam, że to Twoja projekcja i szukanie wroga.
Razem oficjalnie nie komunizm, ale przyjaźnią się jednak mocno z anarcho-komunistami.
Okej, pokazuj mi te katastrofy. No... myślę, że jeśli doszliby do władzy to sam w końcu byś zauważył, ale to też nie stanie się nagle. Aczkolwiek częściowo już PiS wprowadza takie socjalistyczne pomysły i długoterminowo może to doprowadzić do poważnych problemów. Już takie uzależnianie dużej części społeczeństwa od tego co da im państwo, jakie teraz ma miejsce i postępuje, gdzie wiele osób jeszcze nie wyleczyło się z takiego myślenia po czasach komunizmu, może doprowadzić do tego że będziemy mieli społeczeństwo jeszcze bardziej niesamodzielne. Do tego te przymiarki do centralizacji gospodarki. Tu jeszcze nic za bardzo nie zrobili, ale jeśli by zrobili to wiesz chyba jak degeneracyjnie działa to na państwo, na zarobki ludzi itp.
Link? No sorry, ale mówili to w debacie w telewizji przed wyborami. I to dokładnie tymi słowami, że nie rozumieją dlaczego wszyscy tak są negatywnie nastawieni do deficytu budżetowego, bo to normalne że państwa biorą kredyty, aby poprawić komfort życia obywateli i oni jako partia Razem nie są przeciwni takim praktykom. Nie będę teraz przeszukiwał wszystkich archiwalnych debat, najwyżej Cię nie przekonam, ale chodzi raczej o to, że słyszałem to na własne uszy, nie podobają mi się takie rozwiązania i stąd jestem do nich uprzedzony.
Co to znaczy żyć na koszt państwa? w Polsce? haha, dobre sobie. Widzę zaczął się typowy dla was argument, czyli "hahaha"
Bardzo rzeczowy.
To znaczy żyć z państwowych dotacji dla artystów. W zasadzie nawet pracowników budżetówki można tak nazwać, ale zdaję sobie sprawę, że to już trochę złośliwość. Ale chodziło mi o artystów, którzy dostają pieniądze od państwa na swoją twórczość i z tego głównie żyją. Czyli mogą stworzyć cokolwiek i dostaną za to kasę. Czasami coś sprzedadzą, ale to rzadkość, bo już ich te dotacje rozleniwiły i nie robią nic takiego co ktokolwiek chciałby kupić.
Natomiast Ci, którzy dużo sprzedają mają już inne poglądy
Tzn. w kwestiach ekonomiczno-podatkowych. Obyczajowo oczywiście zawsze mają lewicowe.
Ogólnie uważam, że lewica jest jak najbardziej potrzebna, aby walczyć o prawa pracowników, mniejszości itp. Natomiast zabieranie komuś owoców pracy, bo ktoś inny nie ma swoich to patologia i działa demotywacyjnie. Chyba, że mielibyśmy zamożne społeczeństwo, rozwinięte państwo to wtedy można by było wprowadzić takie rozwiązania, ale też żeby nie przegiąć tak, żeby nie zahamowało to przedsiębiorczości. Stąd potrzebna jest prawica i lewica i jakby tak rządzili wspólnie i wzajemnie się pilnowali to by mogło być zajebiście.
Spoiler W sumie PiS to prawica i lewica w jednym, ale oni akurat łączą to co najgorsze z obu stron
Spoiler Trochę jak...
Spoiler :O
Spoiler Narodowi socjaliści?:|