Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312733 razy)

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Kolego, teraz coś na mnie projektujesz, jak rozumiem szufladkowego ultraprawaka
Nie, ale im bardziej się skręca w jedną stronę tym bardziej deformuje to pogląd na drugą stronę osi. Zachowujesz się jak prawacki ignorant więc troche tak to czuje. Razem to nie komunizm a lewica z wieloma pomysłami centrowymi.

Natomiast same proponowane przez nich rozwiązania częściowo są utopijne, a innych nie da się u nas wprowadzić, a przynajmniej nie w obecnej sytuacji, tak aby nie zakończyły się katastrofą.
Okej, pokazuj mi te katastrofy.

W partii Razem lubią takie rozwiązania, tak jak uważali, że zadłużanie Państwa to nic złego
Link?

Co do tych moich znajomych to właśnie część stanowią osoby, które żyją głównie na koszt państwa
Co to znaczy żyć na koszt państwa? w Polsce? haha, dobre sobie.

Że tak jak może podejrzewałem, w wielu przypadkach kreują sobą jakąś postać, tworzą iluzję bycia innymi osoba niż są, przeważnie aby pomóc sobie w karierze i wychodzi na to, że nie ma w nich żadnej spójności, a pewnie też częściowo świadomości tego jak bardzo są pełni sprzeczności. Tu jestem przekonany, że podoba im się właśnie to jak partia Razem prezentuje swoje poglądy, a nie treść tych poglądów. To ich nazywam debilami, bo oni tak naprawdę nie mają żadnych poglądów.

Okej, masz racje. Ile ludzi tyle poglądów. Są ludzie którzy coś lubią, tylko dlatego że ich znajomi to lubią. Albo (co najgorsze) stoją za czymś do ostatniej kropli krwii bo potrzebują być przynależni do czegoś (a brakuje im zaplecza do prowadzenia sporu). Żeby nie było, sam poznałem osoby, które uznają się za lewice ale w zasadzie są nimi dlatego bo uważają że lewicowość to jazda na rowerze i zalajkowanie czarnego marszu na fejsie. Ale to samo jest z drugiej strony. Ile osób usprawiedliwia swoje homo-kseno-fobiczne poglądy np libertaniamizmem, byciem antysystemowcem, patriotą itp.