Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 312921 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
.... Niedobrze mi sie robi jak widzę Sasina chwalacego niemców i ponownie oddzwanijąc sukces polskiej dyplomacji ze oto dzięki temu MSZ Niemiec wydał tak oświadczenie. Faktycznie wydał takie ze nie może byc mowy o zadnych wątpliwościach, dla mnie to tylko pokazuje klase polityka, bez kombinowania min. Gabriel nazwał rzeczy po imieniu.

Oczywiście, że to sukces tej ustawy ! ( notabene nawet jeszcze nie podpisanej przez Dudę) Przecież Niemcy jeszcze nigdy w ten sposób nie mówili, do tej pory była narracja, że to naziści mordowali ludzi, a Niemcy grali tam tylko w orkiestrach wojskowych.
Z tą klasą polityka to bym nie przesadzał. Co Mamy kwiaty Gabrielowi wysłać, że powiedział prawdę ? 
W całej tej sprawie szacun należy się Kukiz15 za ustawę o penalizacji banderyzmu. Rząd pis z niewiadomych dla mnie przyczyn za bardzo wchodził w dupę Ukraińcom i przymykał oko na te rzeczy w imię wzajemnych relacji. Podobnie było z Litwą, nadskakiwaliśmy im, a oni likwidowali polskie szkoły. Prawda jest taka, że i Litwa i Ukraina mają nas w dupie. Kaczyński wymyślił sobie że Litwa i Ukraina będą żywym buforem pomiędzy nami i Rosją. Różnica polega na tym, że o ile Litwa jakoś sobie radzi, to Ukraina za 10/20 lat będzie prosić Rosję żeby ich z powrotem przyjęła do wspólnoty. Oni od momentu rozpadu ZSRR nie potrafili wykształcić podstawowych zasad funkcjonowania państwa. W Rosji są złodzieje, w Polsce są, ale to co jest na Ukrainie to już kuriozum. Tam każdy deputowany automatycznie staje się bogaczem, a po dwóch latach jest oligarchą i jeździ Maybachem. Wystarczy spojrzeć na zarobki W Warszawie, Moskwie i w Kijowie. Ukraińcy sami sobie nie poradzą, a UE nie będzie ich na siłę ciągnąć za uszy i pompować w nich kasę, mają już przykre doświadczenia z Grecją w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2018, 17:38:02 wysłana przez Algiz »