Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313230 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tyle mądrych słów, a student nie widzi różnicy między metodyką a metodologią? Dokąd zmierzają polskie uczelnie...
Teraz chyba modny jest taki naukowy trash-talk, żeby fajnie brzmiało, ale nie miało sensu. Nic, tylko wypierdalać do innego kraju.

@Johnny główna różnica między polibudą a uniwerkiem; na polibudzie uczą Cię myśleć, na uniwerku mówić i pisać ;)

Moje doświadczenie rówieśnicze mówi co innego - z mojego mat-fizu to raczej ci nie chcący za dużo myśleć poszli na polibudę "by mieć pracę" (niektórzy się faktycznie tam ogarnęli, inni popadli w alkoholizm :D), a na uniwerek szli ludzie, których coś konkretnego interesowało. Zobaczymy, jak potem będzie z tą pracą. Ogólnie takie generalizacje są z poopy, bo jednak większość ludzi z mojego roku kogni (szczególnie tych, którzy zdali licencjat) to IMO idioci, którzy nie powinni przekroczyć murów uczelni, a szczególnie z nich wyjść z jakimkolwiek dyplomem. Ale też tym dyplomem będą mogli sobie coś najwyżej podetrzeć, bo kto szuka takich kognitywistów, co ze studiów wynieśli tylko bałagan w głowie.