Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313350 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
@selfslave  tak po pierwsze to czy jesli mam swoje zdanie niezgodne a aktualnym nurtem to koniecznie mam związek z kodem lub PO ?  to taki aksjomat ?
Czytałeś Rok 1984 Orwella ? Ministerstwo prawdy z tej ksiązki jest niemal idealnym odzwierciedleniem tego co sie planuje. To samo paski w TVP info, to przecież już kpina na zywca. Ja rozumiem ze kazda stacja ma prawo mieć "swoją linie" takie prawo natury, tak samo TVP jak i TVN, jeden chuj, to jest ich zafajdane prawo prowadzi swoja politykę, jednak takich bzdur jakie pokazuje na paskach TVP info to juz zenada. Do tego premier finansista zaczyna zagłebiac sie w tematy duszy i wiary od chrystianizacji Europy po dzisiejszy wywiad dla Gościa niedzielnego, gdzie stwierdza ze przemoc domowa wystepuje głównie w związkach nieformalnych. Gdybym był złośliwy to bym napisał ze widać wyniósł to  doświadczenie z domu, ( Tatus napierdalał swoją kochankę) .
Widziałem demonstracje KODu i były tam dokładnie takie hasła i transparenty, jak to co teraz piszesz. Nie mówię, że uczestniczyłeś w tych marszach, ale jednak jakaś wspólna mentalność musi Cię z tymi ludźmi łączyć.

W gronie moich znajomych w podobnym wieku (27-38 lat) nikomu nie podobają się rządy PiSu, rozmawiamy o ich durnych pomysłach, ale nikt nie posuwa się do takich paranoi, porównań do Orwella, mówienia o zabieraniu ludziom wolności, niszczeniu demokracji itp. Za to starsi znajomi (50+) to już po prostu albo za PiS daliby się zabić albo zabiliby PiSowca (z racji regionu, częściej to drugie). I tam już padają hasła z jednej strony o wrogach ojczyzny, z drugiej o faszystach, rzucanie Orwellem, Hitlerem itp.

Polecam jednak trzeźwość umysłu i trochę dystansu.

Nie pałam sympatią do Morawieckiego, uważam że jest beznadziejnym politykiem, ale jeśli mówił, że przemoc domowa występuje głównie w związkach nieformalnych to jeśli użył dokładnie takich słów to jest to przerysowane, aczkolwiek statystycznie rzeczywiście w konkubinatach częściej dochodzi do przemocy. Oczywiście nie "głównie tam", ale częściej niż w małżeństwach. A przez Twoją ślepą nienawiść wkurwia Cię już wszystko co tylko padnie z ust Morawieckiego, czym nie różnisz się niczym od "tuskofobów" z drugiej strony. Jeszcze trochę i zaczniesz pisać, że PiS to reptilianie.