Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318728 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Spoiler

Jeśli sprawa ląduje w sądzie to jest już po zawodach. Zarabiają tylko adwokaci, sędziowie, biegli, i wszyscy znajomi królika.
Opisywałem tu naszą sprawę oraz zasądzoną kwotę... nie będę się powtarzał. Czteroosobowa rodzina z kredytem musiała zapłacił nierobowi 100 tyś. dlatego, że wynajął sobie wziętego adwokata, którego "wziętość" polegała na tym, że był zblatowany z prezesem sędziów ( ojciec prezes, syn adwokat).

Szczerze, obojętnie kto rządził, nigdy nie interesowałem się sądami, trybunałem itd. Nawet nie wiedziałem o istnieniu czegoś takiego jak TK, ale kiedy doświadcza się tak rażącej niesprawiedliwości ze strony przekupnego sędziego, wtedy człowiek chce rozwalenia tego układu i koniec.

Nie ma tu czego tłumaczyć. Nawet gdyby ta reforma oznaczała tylko wietrzenie kadr, i rozwalenie wszystkich koligacji, to mi wystarczy.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.