Hej, Chciałem jakiś czas temu złapać sygnał z odkręconego ampa, wpuścić do kompa, nałożyć IR i zaoszczędzić roboty z tradycyjnym reampem. Nie chciałem robić jak wszyscy w necie którzy wychodzą z ampa sendem bo to bezsensu - omijamy końcówkę a tam są największe cohones. Wpiąłem się więc ze speaker out'a w behringera do 400p, jedym koncem do paki drugim do interfejsu. Działać działało, di grzał się kurewsko, ale miałem zrzucony sygnał po power ampie i mogłem się bawić. Minus był oczywiście taki że nie można było ściszyć odtwarzanego sygnału, więc musiałem to zrobić na sali (odpalić i szybko spierdalać do sąsiedniego miasta bo hector odkręcony na 3/4 to nie jest najbezpieczniejsza opcja dla ucha ). Zatem skoro mówisz że tym cackiem można zrobić to samo ale ściszyć całkowicie kolumnę ? hmmm nie wrzuciłbyś jakiejś próbki tego piłeja bez kolumny, odkręconego tak dość znacząco ? nałożyłbym se co i sprawdził. To co nagrałem jest z wyciszoną kolumną do zera ( w praktyce słychać to dosłownie jak przyłożysz głowę do kolumny ). Bawiąc się dojechałem do rozkręcenia wzmaka na 6
Dalej się bałem bo to wersja 100W a wg teorii do 120W ampa powiniennem mieć 240W attenuator. Z szybkiej zabawy wynikało, że najłatwiej i najlepiej gra się na 3-4 volume bo potem dość ciężko go okiełznać a sound taki sam. Uzyskałem jeszcze lepsze efekty na innym impulsie, wrzucę jak nagram coś lepiej i równiej bo to co wstawiłem to efekt nagłego podniecenia zaraz po rozpakowaniu sprzętu
Posty połączone: 17 Cze, 2017, 18:24:15 https://soundcloud.com/ebirah/weber-mass Dalej brzmi jak piwej.Spoiler Musze poczytac o tym Weberze.
Bardzo spoko sprzęt, jedna rzecz jest dziwna i spotkałem się z nią po raz pierwszy. Mianowicie, potencjometr volume w cale nie jest potencjometrem tylko Rheostatem i bardzo dziwnie się tym kręci. Ma się uczucie jakbyś kręcił potencjometrem naszpikowanym gruzem. Bardzo ciężko i nieprzyjemnie. W pierwszym momencie się przestraszyłem ale sprzedawca zapewniał, że tak ma być. Sprawdziłem u źródła, napisałem do Webbera i to prawda. W praktyce ustawiasz to raczej raz na długi czas więc to mały problem ale warto mieć na uwadze, że tak ma być żeby się nie martwić, a co gorsza nie lać tego WD40