Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 315808 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Johnny, chyba nie do końca znasz tą branżę drzewną. Jesteśmy mocni, owszem ale dzięki exportowi,co z resztą sam potwierdzasz u nas sprzedaje sie mało albo tanio i do tego zmierzam.Pracownicy zarabiają za mało to i mało kupują. Warunki prowadzenia firm i koszty są jakie są a ze są i chuje pracodawcy to swoją drogą. Co do branży tworzyw drzewnych jesteśmy potegą ale jako region a nie jako właściciel fabryk. Kronopol, Kronospan, Pflederer, Egger, i jeszcze wielu innych to wszystko inwestycje zachodnie. Nas nie stac było na zakup technologii. I nie narzekam tutaj ze " PO wyprzedała majatek" bo to były marne przedsiębiorstwa i źle zarzadzane. Maszyny do obróbki drewna, przerobiłem to na sobie, gdy zaczynałem chciałem wspierac polski przemysł, kupiłem więc piłę polską z REMA... dramat jeśli chodzi o jakość pracy i dokładność. Kosztowała sporo jak dla mnie wtedy. Mogłem kupić o 30% droższą maszyne z zachodu i głupi byłem ze tego nie zrobiłem.
Nie chodzi mi o licytowanie sie bo równie dobrze załóz firme produkującą samochody ;) chodzi o nasz ubogi rynek, o to ze w realu tak na serio to żaden rząd oprócz poczatków transformacji nie zrobił nic dla MSP a to podobno podstawa każdej normalnej gospodarki. Ten aktualny to z kolei tak ściemnia i kreci ze nie wierze iż w rezultacie ich prac pojawi sie coś sensownego i działającego. I tak jak co miesiąc słyszymy ze prawda o Smoleńsku jest blisko tak i Morawiecki bedzie wprowadzał kolejne zapowiedzi. Bo póki co to wszystko są zapowiedzi propozycje, panele, dyskusje i chuj wie co jeszcze.

Trzeba uprościc system podatkowy, który  wykluczy możliwość interpretacji, nie trzeba bedzie coraz to nowych policji skarbowych. To tak na początek ale oni wolą wprowadzac kolejne etaty. Mam znajomego w izbie celno skarbowej, to jak tam są traktowani pracownicy na dzien dzisiejszy, brak umów nie ma kierowników oddziałów, burdel na kółkach. Tylko dlatego ze ktoś na wariata robi ustawe.
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2017, 16:14:02 wysłana przez commelina »