Autor Wątek: Completely New Rig Day!  (Przeczytany 4596 razy)

Offline ciechoslovacja

• Gaduła
Odp: Completely New Rig Day!
« 07 Gru, 2016, 10:01:28 »
@Amal_68 to chyba dylemat nadrzędny tego forum: jaka paka, na jakim głośniku i z jakim wzmakiem - coś jak skarpetki do pary;) Ja od dobrych 10 lat używałem Eminenców w dość "płytkich", a wysokich paczkach i też się tego obawiałem.

Dodatkowo, poprzednio miałem wzmak raczej vintage z przecudnym cleanem i teraz przyszło przerzucić się na grubsze ziarno więc po prostu zapakowałem się do Marka i ograłem moją Mesę na konkretnej paczce i głosnikach - zagadało NIESAMOWICIE! Te bass reflexy dają takiego low-end thump, bez buły czy jakichś dziwnych basowych pogłosów. Dodatkowo WGS Retro jest bardzo sprężysty w niskim środku i bólu nie ma.

Sam za to rozważałem paczkę Mesy - konkretnie zamknięte Stiletto do kompletu. Ale jak ograłem Subzero, który przy śniesznych gabarytach ma takiego kopa jak przynajmniej 212, a że jestem upierdliwy na temat relacji gitara-wzmak-paczka-głośnik, lepiej wziać wzmak pod pachę i sprawdzić samemu jak to zagada;)

A tak na marginesie 2x Subzero to byłby odpał - dwa różne głośniki, różnie ustawione i dajesz;)