Ze strony władz nie pamietam by za PO czy teraz była jakakolwiek pomoc w tym względzie ze strony państwa. Kojarze wsparcie unijne jedynie. Nie moge pominąć faktu ze zupełnie nie pamietam by była jakakolwiek realna pomoc dla mśp. Nawet taka ze nie przeszkadzają. Taki głupi GUS obarcza mnie obowiązkiem co roku na wypisywanie bzdur. Nie mogłem nic zrozumieć o co im chodzi w tych deklaracjach. Napisane to było tak niezrozumiale i zawile ze szlak mnie w końcu trafił i napisałem co rozumiałem co oczywiście nie odpowiadało stanowi faktycznemu. Straciłem na to wiele godzin i nerwów bo oczywiście obowiązek srawozdawczy jest najważniejszy, czy ktos mi za to zwróci kase ? da ulge w podatku . Pytaja o rzeczy które są w ZUS w US w Urz,m kurwa wszedzie, nie to nie wystarczy , niczym na policji. Takiego wspomagania przedsiebiorczości jest znacznie więcej, więc jak słysze o konstytucji dla biznesu a później czytam małym druczkiem o ujebaniu w odliczaniu kosztów leasingu z samochodów to chuj mnie strzela. I jeste pewny ze skoro to tym razem nie przeszło to będą próbowali wprowadzić to tylnymi drzwiami. Tak jak odwalili leczniczą maryskę tak jak wprowadzili kwote wolna od podatku, tak jak obnizyli wiek emerytalny, i podnieśli pensje minimalną. To jest kurwa tak wszystko sprytnie wprowadzane by ciemny lud nie dostrzegł cwaniactwa i ukrytej rzeczywistości, tylko suche tytuły wykonawcze.