Jakiś miesiąc temu stałem przed podobnym dylematem. Wszystko niestety sprowadza się do pieniędzy, które chcesz wyłożyć na wózek... Ze średniej półki cenowej zdecydowaliśmy się na wózek BabyDesign Husky (2w1). Dużo bajerów, cudnie się prowadzi i ma mega szybki i bezproblemowy system składania. "Ograliśmy" z Lubą mnóstwo wózków i ten nam przypadł najbardziej, ale znowu - to jest kwestia gustu i potrzeb. Do wózka kupiliśmy fotelik-nosidełko Cybex Aton 4 wraz z adapterami, dzięki którym nosidełko bezproblemowo wchodzi na ramę wózka.
Co do wszelkich baz typu isofix - posiadam w aucie zaczepy do ów systemu, ale z tego co wyczytałem na wielu forach, to baza sama w sobie w żadnym stopniu nie zwiększa bezpieczeństwa i w "crashtestach" te same foteliki z bazą i bez wypadają tak samo. Dużo lepiej sprawdzają się w kwestii wygody - fotelik odpinasz szybko i możesz podłączać inne isofixowe foteliki. Tylko tu pojawia się problem - jak masz adaptery do wózka to musisz je najpierw odczepić, żeby zamontować fotelik do bazy. Według mnie te bazy są trochę bez sensu i są po prostu sposobem naciągania rodziców na kasę. No bo przecież nie wypada oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Pozdrawiam i jako, że na dniach sam zostanę tatą, życzę szczęśliwego rozwiązania