Autor Wątek: Jackson SLATTXMGQ3-7 Soloist vs Washburn Parallaxe PXM27EC  (Przeczytany 9348 razy)

Offline arger

• Nowy użytkownik
Taka rada ogólna, być może zbędna, ale zaryzykuję:

Nikt nie powie Ci o "tych wiosłach" nic ponad to, co widzisz w katalogu. Sens ma jedynie wypowiadanie się na temat konkretnych egzemplarzy. Uwierz lub nie, ale w każdym przedziale cenowym możesz trafić gitarę bardzo dobrą i absolutnie chujową. Ogólne uwagi dotyczące konstrukcji, materiałów, machoniów, topów, konstrukcji, etc, psu na budę się zdadzą, bo praktyka i drewniana rzeczywistość brutalnie obchodzi się z teorią i danymi katalogowymi.

Druga rada - gdyby ktoś pod groźbą wieszania, ćwiartowania i wleczenia końmi nakazał mi wybierać z tych dwóch, brałbym to z dłuższą skalą.

Oczywiście zgadzam się że po samych cyferkach się nie da za wiele powiedzieć ale po to ten temat utworzyłem bo może ktoś miał do czynienia z tymi modelami i/lub ewentualnie miał w posiadaniu kilkanaście czy też kilkadziesiat podobnych gitar i jest mi w stanie coś zasugerować czy też naświetlić choć delikatnie ich charakterystykę. Ciężko jest jak wiesz pojechać i ograć każdą gitarę jaką sie jest zainteresowanym.

W cenie zbliżonej do tego Jacksona mozesz mieć używanego japońskiego Ibka

Nie sugeruj się cena sklepową bo ja mam dojście do takiego z 2 ręki za 2500PLN to nie wiem czy Japończyka by dało rade za tyle :P

Ghost dobrze gada.

Moje trzy grosze: jakbym miał brać Wasburn'a to ten byłby lepszy:
http://guitarcenter.pl/catalog/gitary/gitary/gitary-elektryczne/washburn-px-solar-170-c
Dla mnie jest lepszy stały most niż TOM i klucze.

Myślałem o tym solarze ale troszke mój budżet przekracza plus nie wiem jak z dostępnością tego modelu w GC.