Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323586 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
To kiedy rezygnujesz z dobrodziejstw podatku liniowego, żeby ich wspomóc? ;)
Wyjebali mnie z drugiej roboty, więc teraz przez liniowy zapłacę większy podatek, więc można powiedzieć, że pomagam. :D

Widać tutaj typowe myślenie przedstawiciela lewicy, dla którego obywatel zarabiający 100k miesięcznie i płacący 20%, płaci mniejszy podatek niż osoba zarabiają 4k i płacąca 25% :P

Przecież tu chodzi o zupełnie co innego, jeśli chodzi o podatek progresywny vs liniowy - jak chcesz, mogę Ci wstawić esej mojego młodszego brata na WoS - jako piętnastolatek chyba ma dużo bardziej pogłębione zdanie na ten temat niż Ty :P Takim gadaniem "typowa lewica to, typowa prawica tamto" to można sobie najwyżej mentalnie dodać wirtualny centymetr gdzieniegdzie, ale to za dużo do dyskusji nie wniesie :v

Tu chodzi o to, że Tadzio zaczął mniej zarabiać i płaci teraz 19% liniowego zamiast 18% jakby pozostał przy progresywnej stawce.
Czyli 19% to więcej niż 18%, ale jednoznacznie oznacza mniejszą sumę, więc trochę nie trafiłeś z tym argumentum ad progresjum.

A ja chciałbym zobaczyć miny Gizmiego oraz jego brata jak nagle z wypłaty zaczyna im umykać 32% zamiast 18%.