Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323582 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Takie tam z 5 set krzyżyk.

http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,20202549,skutki-programu-rodzina-500-plus-brakuje-rak-do-pracy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Czyli według tego szmatławca pisory programem 500+ zlikwidowały bezrobocie ? :o no brawo.

Chyba czytałeś inny artykuł niż ja.

Nie to był żart :) Sensacyjny artykuł można zrobić ze wszystkiego. Gdyby nie było programu 500+ to wyborcza pewnie by napisała, że dzięki antyrodzinnej polityce rządu dzieci z biednych rodzin muszą spędzać wakacje pracując na plantacjach truskawek i dali by te same zdjęcie.

Rozbawiło mnie ... Pani Danuta płaci 1,50 zł za koszyczek. Mieszkam w byłym zagłębiu truskawek i wiem, że taki koszyczek waży jakieś 2,5 kg, a wytrawny zbieracz zbierze jakieś 20/ 25 takich łubianek dziennie ( oczywiście bez szypułek) łatwo policzyć że lepiej nosić cegły na budowie ,albo kopać rowy. Cena truskawek podlega jak wszystko koniunktorze i były lata że ludzie kosili całe plantacje bo nawet Ukraińcy nie chcieli ich zbierać. Śmieszniejsze jest to, że wielu ludzi jeździ do Niemiec na truskawki i zarabiają po 7 euro za godzinę a niemieckie dżemy z truskawek są tańsze niż Polskie np z Łowicza. 
« Ostatnia zmiana: 09 Cze, 2016, 19:25:24 wysłana przez Algiz »