Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323542 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
ostatnio dostała podwyzke 50 zł co po opodatkowaniu dało 27zł.
Te liczby się nie zgadzają. Chyba, że przekroczyła drugi próg podatkowy. Jak jest?

Ja myślę, że w tej całej sytuacji należy myśleć nie w kategoriach tego, czy pielęgniarkom się należy i jeżeli, to ile, a w kategoriach tego co zrobić, żeby ten problem rozwiązać? Jeżeli odchodzących na emeryturę pielęgniarek nie zastąpią nowe, prędzej czy później nastąpi katastrofa.

Przewiduję, że po prostu zatrudnią Ukrainki, które zgodzą się pracować za psie pieniądze.

Szkoda, że z energetyką nie da się zrobić tego samego. W tym roku również planowane są przerwy w dostawie elektryczności.

Jak jest ? z taka podwyżką po 30 latach pracy ? no jak jest ? Cieszę się ze pomogłęś policzyć, ale kurwa jakos nie mogę,  patrze w kwitek żony i Twoje stwierdzenie o niezgodności liczb i w głowe zachodze o co koman, chyba ich podam do sądu, bedziesz swiadkiem ? Jeszcze Zus sie podłączył do tych 50 zł bo pamietaj ze liczą od sumy brutto itd itd.
Liczby sie na pwno nie zgadzają bo to powinno byc min 500 a nie 50. Nie wiem jak liczysz ale tu w Polsce niestety wszystko sie zgadza, pomimo ze sie nie zgadza.