Autor Wątek: Słuchawki do biegania  (Przeczytany 15702 razy)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Odp: Słuchawki do biegania
« 15 Kwi, 2009, 15:49:08 »
Ja używam creative ep630. Nie wypadają z uszu (wszystkie douszne mi wypadają a te mają fajną gumę i nie wypadają), Brzmią ładnie (nie jestem audiofilem i do słuchania muzyki w tramwaju w drodze na uczelnię nie potrzeba mi nic więcej) i są tanie (chyba ze 40zł)- a masz rok gwarancji. Ja swoich używam już z półtorej roku (codziennie w drodze na uczelnie i z powrotem, zawsze jak z domu wychodzę) i wcale ich nie zwijam ładnie ani nic takiego. Jedyne co mnie denerwowało to spadające gumki, ale przykleiłem superglu i jest spokój.

nauszne mniej destrukcyjnie wpływają na słuch

Ale żeby otoczenie nie zagłuszało muzyki której słuchasz musisz mieć stosunkowo głośno puszczoną w przypadku nausznych. Za to Dokanałowe przylegają do ucha i same z siebie izolują więc możesz słuchać muzyki dużo ciszej. Poza tym mało które słuchawki nauszne (mówię o normalnych rozmiarów słuchawkach, nie DJkach) tak ładnie grają niskie tony.

Podsumowując- wolę nawet co roku wydać kasę na te słuchawki niż jednorazowo wydać więcej bo kabel ukręcisz tak samo w drogich jak i w tanich słuchawkach a po co płacić więcej jak można zapłacić mniej ;)