Autor Wątek: Komputer do nagrywania gitary  (Przeczytany 10195 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Odp: Komputer do nagrywania gitary
« 29 Kwi, 2016, 14:32:59 »
Jeśli masz warunki, to zdecydowanie polecałbym zbudowanie PCta. Za 2,5-3k można zbudować buldożera do nagrywek z i7 i 16gb ramu.

Też podzielam to zdanie. Kiedyś faktycznie mac os'y były lepsze/stabilniejsze niż win, od win 7 sytuacja imho uległa znacznej poprawie. A win10 muszę przyznać, że jest całkiem zajebistym i ładnym systemem.

Ja za swojego używanego rocznego della dałem mniej niż 1300zł, a ma i5 3.1Ghz (4 rdzenie) 8gb ram i całkiem szybki dysk 1tb. Grafa podstawowa(1gb) za to z dodatkowym wyjściem hdmi, którego używam z rzutnikiem i robię drugi pulpit, ale i nie do grania to miało być. 22" monitor samsunga kosztował mnie stówkę. Ogólnie jak na moje domowe potrzeby sprawdza się toto znakomicie.

Wydając podobne pieniądze miałbym 8 letniego iMac'a na core 2 duo, którego wsparcie systemowe skończy się za max 2 lata. A to jest największe skurwysyństwo u appla. Potem sobie na tym nawet youtube'a nie odpalisz.

Także jak masz kasę, to mac book pro ok 2 lata wzwyż jest spoko(i5/i7), a jak nie to uderzałbym w PC.
« Ostatnia zmiana: 14 Maj, 2016, 22:47:37 wysłana przez Radek M »
No pain No gain !