Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322494 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ty tak na powaznie cały czas czy trollujesz ? Normalnie tracę wątek :D

Całkiem poważnie dokonuję eksploracji pewnej ścieżki myślowej, którą powinna obrać lewica jakby rzeczywiście zależało jej na "dawaniu szans" a nie na chwytaniu się populizmów jak dziwka kutasa. Nie mieści mi się w głowie jak ludzie wyskakujący na ulicę przez umowy "śmieciowe", krzyczący o równości i szansach, mogą gadać o odbieraniu tych szans ludziom, którzy na tę szansę zasługują znacznie bardziej niż ciołki nienadający się do żadnej pracy. To mnie poważnie szokuje. To właśnie lewica powinna stać na straży i bronić życia a nie kontemplować wolnoskrobactwo.

To tylko takie moje przemyślenia. Prywatnie jestem oczywiście przeciwko czerpaniu prawd z magicznych książek. Jak ktoś chce skrobać, to niech skrobie.

Faktycznie, populizmy to domena lewicy... :dobre: Łojezusiemarysieńko, gdzie tu w ogóle zacząć... O ile dobrze rozkminiam polityczne paradygmaty, zdecydowana większość ruchów lewicowych staje po stronie świadomego i raczej planowanego rodzicielstwa - najpierw edukacja, potem prokreacja - innymi słowy żaden rodzic jest lepszy niż chujowy. Nie trzeba się z tym zgadzać, ale też nie trzeba na nich głosować. Poza tym - nie chcę walić stereotypami, ale nie słyszałem, by np. politycy PiS (albo przedstawiciele jakiejkolwiek prawicy czy nielewicującej centry) głośno walczyli przeciwko przemocy w rodzinie - może dlatego ich nie obchodzą konsekwencje proponowanej ustawy - np. "rodzenie dzieci przez zgwałcone nastolatki", jak to niektórzy emocjonalnie ujmują. Dla nich problemem nie są rodzinne patologie, tylko perspektywa starzejącego się społeczeństwa, co pogłębiają tylko kolejne rzesze młodych ludzi emigrujących np. do UK, o ucięcie czego też się starają i się z tym nie pierdolą.

Skoro to lewica leci populizmami, to ciekawe, czemu nie oni pierdolą popularne kocopoły o emigrantach albo licytują się, jakie to wprowadzą 500+, przy okazji obniżając wszystkie podatki.