Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322079 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Przemek ale odnosiło sie do Kobiety która przepracowała 50 lat. to ile teraz ma ponad 70? Jakie mozliwości mieli ludzie wtedy pracujący. Okiej niektórzy mieli, mój ojciec pracował całe dnie od rana do nocy a potem i w nocy jako ksiegowy.
Ale co to ma do rzeczy do trakowania ludzi przez państwo po przepracowaniu 50 lat.  5 zł rewaloryzacji ? przecież to kpina. Zarobki ? zamrożone ? problem ?  moje spadły i sam musze temu zapobiec by bardziej to nie poleciało ale taka drogę wybrałem ( i na takich jak Pawłowicz nigdy głosu nie oddam ), materiały drożeją, ceny spadają, kazdy oczekuje tylko rabatów, koszty pracy tez nie zmalały. Może to dziwne ale rozumiem rozgoryczenie tych ludzi.
2272 Brutto Pani która narzeka i 2225 Brutto jej mąż. O tym że oprócz 60zł podwyższki emerytur dostaną po 400zł już nie napisała. Mój ojciec pracował jako projektant i inspektor nadzoru, miał własną firmę a wcześniej był kierownikiem w wojewódzkim biurze projektowym i tyle nie dostawał, musiał pracować na emeryturze i nigdy nie wypisywałby takich bzdur na fajsie. Narzekasz że rząd nie daje. Ja narzekam że próbuje dawać. Niech zostawi w mojej kieszenie to sam będę mógł pomóc mojej rodzinie. Taki był sens mojej wypowiedzi. Chcesz mieć w przyszłości to nie ufaj rządowi i nie opieraj swojej starości na pustych obietnicach że coś kiedyś dostaniesz.

Żal mi ludzi którzy po 50 latach pracy mają tyle na swoje utrzymanie, tak samo jak żal ludzi którzy dostają minimalną a chcą zakładać rodziny. To nie jest problem który rozwiąże się bezbolesnymi zmianami w kraju.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan