Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1486690 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Piotr wiesz ze nie jestem fatalistą i zapewne spodziewsz sie ze nie jest dla mnie zadnym wzorcem postawa PO jak i PIS obie opcje są w swym postepowaniu poniżej krytyki, PO z racji buty i przyzwyczajenia do stołków PIS z racji hipokryzji i wycierania sobie geby polskością patriotyzmen i prawem oraz sprawiedliwością. Co do szarpania sie na co dzień, po ostatnim roku moich doświadzczeń przebijania się przez ZUS doszedłem do 100% przekonania iż cały problem w naszym kraju zaczyna się od nas samych, na najniższych szczeblach władzy. Dlaczego zus ? otóż ja bym tego nie przebrnął bo bym sie zwyczajnie wkurwił i kogoś zwyzywał w swej rozpaczy i bezsilności, ale papuga dał rade.
Gdyby w ludziach było więcej dobrej woli i nie trzeba by było jej z ludzi wyduszać byłoby lepiej. W czasie tej zusowskiej batalii okazało się ze wiele zależy od dobrej woli urzedników jeśli tylko będą chcieli pomóc lub nie będą przeszkadzać. Okazało sie ze można się dogadać ale to sie okazało jak jesteś uparty upierdliwy itd itd gdy przyjdziesz z ulicy dadzą ci stos papierów i radź sobie. Dla "normalnego" człowieka to jest nie do przejscia. Gdyby nie prawnik i sytuacja ze jednak pare rzeczy mozna rozłożyc na raty , choć oficjalnie takiej opcji nigdzie nie ma to, to pewnie dalej bym sie bujał.
Uważam ze szukamy gdzieś tego wroga, tych tajnych mocy, zamiast zaczac od siebie oddolnie. Polacy potrzebują mesjanizmu, Kordianów, Konradów, martyrologii, inaczej nie potrafimy widać funkcjonować i to mnie przeraża.
Wszystkie powstania,  wspólni wrogowie, jednoczą nas wspaniale. Co jednak potrafimy zbudowac wspólnie gdy nie ma tego oczywistego wroga ? Co jedna opcja coś zrobi druga totalnie to neguje. Wygląda na to ze usilnie go szukamy zeby mieć na kogo zwalić, to ze sami nie zrobiliśmy nic "bo sie nie da". Dla mnie to ta jedna z prawd ks. Tischnera czyli gówno prawda.

Gdyby PIS zatwierdził trzech wczesniej w prawie wybranych sedziów unieważnił dwóch ponad prawem wybranych przez PO biłbym brawo
Gdyby PIS wprowadził podatek dla hipermarketów taki jak płaci kazdy inny Polak biłbym brawo a nie to co wymyślili co uderzy w mniejsze poslkie kapitały choć dzisiaj słyszałem ze sie zreflektowali i kombinują jak to ugryźć.
Gdyby zamiast zwiększac pracodawcom zus zabrali sie faktycznie za umowy smieciowe krus górników i inne słuzby biłbym brawo
To dla mnie byłoby prawo i sprawiedliwość. Gdyby pokazali jak można z kulturą polityczną robić porządek a nie oko za oko ząb za ząb.
« Ostatnia zmiana: 03 Gru, 2015, 09:07:39 wysłana przez commelina »