Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1451715 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Dun - zagadnienie jest zbyt złożone żeby je szczegółowo roztrząsać na forum o gitarach siedmiostrunowych. Na początku odrób zadanie domowe i sprawdź kto, kiedy i w jakim celu powołał TK, następnie co wykonała platforma tuż pod zmianą rządów.

I tak po nitce do kłębka: postaraj się dowiedzieć do kogo faktycznie należy rynek mediów informacyjnych, komu zależało i kto wiódł wiodącą role w upadku rządu Olszewskiego, dlaczego zagraniczne sieci handlowe nie płacą miliardowych podatków, z jakich przyczyn od 25 lat nie złapano w Polsce ani jedengo rosyjskiego agenta, ba - ŻADNEGO agenta obcego wywiadu (dla porównania: w UK przez ostatnie 25 lat około 300), komu zależało żeby upadły nasze "nierentowne" stocznie, kto chce wykończyć przemysł węglowy, dlaczego nie mamy rodzimej myśli motoryzacyjnej, kto wyśmiewał pomysł zakupu F-16 i w ogóle porządnego uzbrojenia, dlaczego policja zamiast nas chronić, to poluje na naszą kasę i mogę tak jeszcze do jutra wymieniać.

Otóż ja zacząłem sobie te banalne pytania zadawać i mało tego - szukać odpowiedzi - no i zgadnij do jakich doszedłem wniosków. Coś kurwa dużo tych zbiegów okoliczności i ciągłego pierdolenia: Polska nieważny, zacofany kraj, ludzie głupi i brudni, Rosja nami się nie interesuje, Niemcy chcą tylko jak najlepiej itede, itepe.

Ja nikogo nie chcę na siłę przekonywać, tylko apeluję o branie pod uwagę oczywistych faktów.