Autor Wątek: NGD: Skerv Chiroptera + riwju  (Przeczytany 24903 razy)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Odp: NGD: Skerv Chiroptera + riwju
« Odpowiedź #25 30 Paź, 2015, 21:37:52 »
Faktycznie ostatnich słów ni cholery nie mogę zrozumieć, natomiast czy rewers czy nie to raczej problemu nie było. Moja wizja jest taka: Chcemy tworzyć "nasz sałnd" nasz wizerunek i oczywiście ze dla Was, jednak nie chcemy tez zrobić sobie z firmy bigosu tzn ze wszystko do wszystkiego. Tak sie nie da i IMO nie ma to sensu na dłuższą metę. Nie chce takiego wizerunku firmy. Oczywiście , wszystko to dopiero sie kształtuje ale wiem do czego chcę dążyć. Tak jak napisałeś sporo opcji a i tak wszyscy jadą na 5150. U nas jest dokładnie to samo. Jest ten Raptor który jest takim naszym bigosem lub bajadera do którego wrzucisz cokolwiek a i tak "jakoś to bedzie" Nie che tak ale tez nie zamierzam w przypadku Raptora się na to obrażać ;)
Jeśli jednak weźmiesz tak jak baciu wspomniał ileś tam skal do tego około 8 główek powiedzmy 7 korpusów, 3 rodzaje ilości strun czyli 6/7/8 , dodajmy jak np u Ciebie zupełnie inny układ piapków , do tego na jeden model trzeba wykonać około 6 rysunków to policz ile tego musielibyśmy mieć i kto za to zapłaci ? ile szablonów kopyt itp.
Ormsby już dawno zaniechał customów, BM to fogle inna historia i imo specjalista od marketingu. Zwyczajnie i po prostu, nie utrzymasz z tego firmy. Mając jednak na uwadze pomysły gitarzystów :P staramy sie w jakiś sposób ( czyli zgniły kompromis ) realizować do pewnego stopnia Wasze pomysły. Znowu jednak z naszych spostrzeżeń wynika jedno i to samo, zbyt daleko idące wydumki zazwyczaj lądują na wtórnym rynku.
Chłopaki, ale wątek zmutował ;)
Po pierwsze, wątek założyłem żeby szczerze napisać co i jak. Nie po to żeby reklamować czy lukrować. Z resztą polukrowałę Wam tutaj wystarczająco. O skali mojego zadowolenia może świadczyć fakt, iż dzisiaj poszła specka na kolejne zamówienie. Nie jestę człowiekiem, który komplemenci bez powodu. W wątkach dotyczących sprzętu i firm staram się byc obiektywny i krytyczny. Zawodowo zajmuję się też badaniami naukowymi, więc zboczenie zawodowe jest takie, aby nie mieć biasu.
Po drugie, Maciek mi opisał rok temu Waszą filozofię marki. Przekonał mnie i zamówiłem wiosło typowo Waszego projektu, a nie Raptora jak 90% osób. Mimo wszystko uważam, że uczciwie należy o tym napisać w wątku dotyczącym gitary custom. Nie traktujcie tego jako krytykę czy pstryczek, ale jak informację. Ja pierwotnie chciałem Raptora z wygodnym wycięciem dla prawego przedramienia, ale nie było tej opcji. Teraz jest nibelung i świat jest piękniejszy ;) Generalnie ten kształt z frezowaniami jest kwintesencją tego co mi się podoba w gitarze. 10/10. Mimo wszystko cieszę się skrzywioną dupą cziroptery i karwowanym topem. Nigdy bym nie przypuszczał, że wybiorę taki dizajn. Mam dzięki temu oryginalną i piękną gitarę.
Po trzecie, bardzo mi odpowiada Wasza pasja i dlatego zamiast zamawiać custom select w Jacksonie, zamawiam nibylunga :D To jest bardzo proste.
Po czwarte, przegięte specki lądujące na rynku wtórnym to głównie efekt niedobrania pipaków do drewna, albo braku wiedzy na temat tego co się chce od życia ;) Jak ktoś nie zmienia przystawek tylko pozbywa się dobrego instrumentu, to świadczy o jego maksymalnie nieudolnym i konsumpcyjnym podejściu. W moim przypadku też był pipak niedobrany i to moja wina. Kierowałę się hypem i ciekawością, ale wiedziałę, że jakby co, to zmienie pipałki, bo to najmniejszy problem w gitarze jest. Mi grzebanie w gitarowych flakach sprawia przyjemność. Na pewno są gitary, gdzie dżager zagra dobrze na mój gust.

Więc nie spinac pośladów. Kurde, przecież zadowolony jestę i reklamuję :D
Wrażliwcy, kurwa... ;)

Posty połączone: 30 Paź, 2015, 21:38:29
Ale jak np. chciałby, body jak ibanez JS (mega ergonomiczny i mały)i gryf z jak ESP w reversie, to się nie da :D ju get ze ajdja..
To wtedy nie byłby Skervesen  ;) Według mnie to wielka zaleta, że chłopaki mają swoje rozpoznawalne wzornictwo i się go trzymają.
Masz rację, ale przeczytaj to co napisałę powyżej.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.