Nie ma żadnej konkurencji, przynajmniej dla mnie. Takie zachowania są objawem zwykłej, niczym nieskrywanej, zawiści ludzkiej.
Jak mam być szczery to bardzo zabolał mnie wpis o kopiowaniu, bo marzyłem o zrobieniu tego całkowicie po swojemu, i w takiej estetyce, w jakiej ja widzę tą ideę, i tyle.
Bardzo dużo trudu, czasu i pieniędzy trwało skompletowanie maszyn, urządzenie warsztatu i nauka.
To nie stało się samo, albo przy czyjejś pomocy, i nie wystarczy przeglądać grafiki w internecie, bo widziałem tysiące gitar, ale czy to znaczy, że mogę zacząć robić gitary? Tylko w teorii. W praktyce czekałby mnie ten sam proces, kompletowanie parku maszyn pod daną branżę i nauka... zakładam, że 2 lata by nie starczyło...
Tylko ktoś bardzo naiwny może dać się nabrać na zdanie; " Nie rozumiem co zajęło ci 2 lata, kopiowanie cudzych pomysłów?"
Jest jasne, że niektórych rozwiązań nie da się zmienić, bo nie da się od nowa wymyślić koła, i wszyscy, jak jeden mąż, będą się posługiwali już gotowymi rozwiązaniami, które funkcjonują w danej i branży.
Życzę wszystkim dużo sukcesów i wielu ciekawych rozwiązań.