Gitara siedmiostrunowa ma dłuższą historię, a Universe był jedynie jej kontynuacją.
poważnie?? :roll:
Tytytytytyty.
Cieszę się że takie jest twoje zdanie (chciałbym tutaj zaznaczyć że ja sam nie sugeruję się napisem przy wyborze gitary), ale jest jedna rzecz. Każdy Ibanez wyprodukowany w Indonezji, którego ogrywałem charakteryzował się mniejszą dbałością wykonania niż modele wyprodukowane choćby w Korei. Co więcej, gryf każdego z nich to była niemal goła decha - brak solidnej warstwy lakieru, która znacznie ułatwia zmianę pozycji dłoni na gryfie.
a jaka cena sie charakteryzował?? bo ja oceniam caly czas wioslo pod katem jakosc/cena. kazde inne porownanie bedzie prowadzilo albo do snobistycznego podejscia "tylko co najdrozsze to zajebiste" albo do minimalistycznego "place 5zł i wymagam bóg wie czego..."
Ogrywałem modele w przedziałach cenowych 900-2k zł.
nielakierowane gryfy?? to tak jak w Music Man JPM albo J-Customach??
spowalnia Cię to?? :roll:
Nie tyle spowalnia co... ...rozgrzewa.
Autentycznie łapa mi się rozgrzała. Nie wiem, odstrasza mnie to.
Zresztą bez lakieru drewno jest wrażliwsze, co skraca jego żywotność.
Jest mahoń i Mahoń. Z mostkami też różnie bywa. Spójrz sobie na Floyd-Rose. Czy każdy z nich prezentuje tę samą jakość? Nie sądzę.
z mahoniem sie zgodze.
z mostkiem... Tone Pros ma tylko jeden model mostów do 7strunówek... sugerujesz ze dla Ibanola robi wyjatek i propdukuje specjalnie gorsze mosty??
to samo Dimarzio z pickupami???
Te dwie rzeczy można potraktować jako "dopalacze" ceny. Gdyby zamiast nich wrzucić niemarkowe odpowiedniki wiosło mocno straciłoby na wartości.
Sygnatura to świetny sposób, żeby więcej sobie za wiosło policzyć, choć nie zawsze słusznie. Np. JS100. Fajna, tylko dlaczego potrafi kosztować nawet 4k?
nie widzialem JS100 w takiej cenie.
To patrz:
http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/Gitary/Elektryczne/Ibanez-JS-100.htmlhttp://www.rnr.pl/p7879.893_ibanez_js1000_btb_gitara_elektryczna.htmlPo co to komu, jak za taką forsę można dorwać Customa?
za to JS1000 po 700$ dosyc czesto widuje... nikt nie mowi ze masz leciec do sklepu i placic tyle ile sobie dealer krzyknie
Miałeś w rękach jakiegoś Sky-Way'a albo J&D? Istnieją pewne cechy, które wyróżniają gitary niewarte moim zdaniem uwagi. Jeżeli stanowi to dla ciebie problem to pomyśl - więcej takich gitar dla ciebie i ludzi którzy podzielają twoje poglądy na ten temat.
Mialem, nie jednego. gralem na dwóch J&D 7strunowych ktore byly wykonane na poziomie Ibanezów Prestige, najslabszym ich punktem byl osprzet a nie wykonanie.
Omg, ile za takiego chcieli?
Squiera niektore egzemplarze potrafia pozamiatac nie jednego American Strata czy Tele.
chyba sie bede musial pokusic o test tego APEXa 2 zeby miec info z pierwszej reki i moc dalej prowadzic ta cudowna dyskusje :wink:
Byleby to nie był jakiś kolejny wasal Ibaneza. :wink:
mam nadzieje ze nie bierzesz tego jako osobistego ataku. lubie bronic swoich racji a czasami mala prowokacja prowadzi do ciekawych rozmow
Daleki jestem od tego, żeby wziąć to za osobisty atak
Zresztą, dziwna ta rozmowa. Nie przedstawiasz... typowego podejścia.