Gitara siedmiostrunowa ma dłuższą historię, a Universe był jedynie jej kontynuacją.
poważnie?? :roll:
Cieszę się że takie jest twoje zdanie (chciałbym tutaj zaznaczyć że ja sam nie sugeruję się napisem przy wyborze gitary), ale jest jedna rzecz. Każdy Ibanez wyprodukowany w Indonezji, którego ogrywałem charakteryzował się mniejszą dbałością wykonania niż modele wyprodukowane choćby w Korei. Co więcej, gryf każdego z nich to była niemal goła decha - brak solidnej warstwy lakieru, która znacznie ułatwia zmianę pozycji dłoni na gryfie.
a jaka cena sie charakteryzował?? bo ja oceniam caly czas wioslo pod katem jakosc/cena. kazde inne porownanie bedzie prowadzilo albo do snobistycznego podejscia "tylko co najdrozsze to zajebiste" albo do minimalistycznego "place 5zł i wymagam bóg wie czego..."
nielakierowane gryfy?? to tak jak w Music Man JPM albo J-Customach??
spowalnia Cię to?? :roll:
Jest mahoń i Mahoń. Z mostkami też różnie bywa. Spójrz sobie na Floyd-Rose. Czy każdy z nich prezentuje tę samą jakość? Nie sądzę.
z mahoniem sie zgodze.
z mostkiem... Tone Pros ma tylko jeden model mostów do 7strunówek... sugerujesz ze dla Ibanola robi wyjatek i propdukuje specjalnie gorsze mosty?? to samo Dimarzio z pickupami???
Sygnatura to świetny sposób, żeby więcej sobie za wiosło policzyć, choć nie zawsze słusznie. Np. JS100. Fajna, tylko dlaczego potrafi kosztować nawet 4k?
nie widzialem JS100 w takiej cenie. za to JS1000 po 700$ dosyc czesto widuje... nikt nie mowi ze masz leciec do sklepu i placic tyle ile sobie dealer krzyknie
Miałeś w rękach jakiegoś Sky-Way'a albo J&D? Istnieją pewne cechy, które wyróżniają gitary niewarte moim zdaniem uwagi. Jeżeli stanowi to dla ciebie problem to pomyśl - więcej takich gitar dla ciebie i ludzi którzy podzielają twoje poglądy na ten temat.
Mialem, nie jednego. gralem na dwóch J&D 7strunowych ktore byly wykonane na poziomie Ibanezów Prestige, najslabszym ich punktem byl osprzet a nie wykonanie. Squiera niektore egzemplarze potrafia pozamiatac nie jednego American Strata czy Tele.
chyba sie bede musial pokusic o test tego APEXa 2 zeby miec info z pierwszej reki i moc dalej prowadzic ta cudowna dyskusje :wink:
mam nadzieje ze nie bierzesz tego jako osobistego ataku. lubie bronic swoich racji a czasami mala prowokacja prowadzi do ciekawych rozmow
pozdro