Autor Wątek: Grill / Potrzebne mi wasze opinie!  (Przeczytany 9559 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Odp: Grill / Potrzebne mi wasze opinie!
« 12 Cze, 2015, 21:26:01 »
@majkelk, możesz podesłać fotkę tego patentu na szaszłyki?
@czerez, @W.L, myślałem już nad taką koncepcją, i nawet mam taki projekt pod roboczą nazwą "Gruba Berta".

Wysokość - 2000 mm
Ruszt - fi 900 mm
Palenisko - fi 1000 mm

@wuj Bat, dla rodaków robię taniej, co nie znaczy tanio. Dożywotnia gwarancja to dziś rzadkość.
Na razie Niemcy, Szwajcaria i Austria, bo jedynie tam jest szansa, że ktoś doceni rękodzieło, no i społeczeństwo zamożniejsze.
@Algiz, wystarczy odczepić trójnóg i zaczepić kociołek, o tym akurat pomyślałem. ;)
@commelina, z tymi rączkami i przełożeniem kołowrotka nie przeszło. Robiłem 5 szt. pewnemu Holendrowi, i kazał mi zdemontować rączki, które były zrobione z tekamitu, dla mnie to był szczyt elegancji, dla niego wioska.
Na kołowrotku nie ma żadnej temperatury. Mało tego, kołowrotek jest w takim miejscu, żeby trzymać potencjalnego, zawianego amatora grillowanego karczku z daleka od źródła ciepła.
W każdym razie po waszych opiniach wnoszę, że jedyne rozwiązanie to pełna kastomizacja, w zależności od upodobań. Czyli dokładanie za dopłatą. Tego się nie spodziewałem... ;)
Taki obraz mnie się klaruje.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.