http://www.marshallamps.com/product.asp?productId=29
grałem na tym ostatnio w RnR w Krakowie bo szukałem wzmacniacza dla siebie. Gość mi postawił obok siebie Piłeja Valveking, Line 6 Bogner (kombo 30W na 1 głośniku), flextona iii, i tego właśnie marszala (twierdził że to jedyna hybryda marszala ale nie wydaje mi się to prawdą)..
Jeśli chodzi o wrażenia:
(Zależy mi głównie na mocnym, czytelnym przesterze- głównie pod tym kontem sprawdzałem piece)
FLEXTONE III- jak to w lajnsiksach- dużo wszystkiego, w zasadzie to taki pod z głośnikami.. Wersja z dwoma 12" głośnikami (XL się chyba zowie)- fajne dupnięcie, nie pierdzi niektóre brzmienia fajne, niektóre bardzo ale tego czego szukałem tam nie znalazłem- jakoś mi nie podszedł.. cena około 1800zł
VALVEKING- moim zdaniem najlepszy dowód na to że sam fakt posiadania przez wzmacniacza lampy nie czyni go dobrym wzmacniaczem.. Przester odkręcony na maks brzmi jak crunch na flextonie.. Do redhotów może i by styknął ale nic więcej bez dopałki. Ceny nie pamiętam
LINE 6 BOGNER- mi osobiście za tą kasę spodobało się bardzo
. To było w sobotę, a od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem (dorwałem tanią używkę na allegro). Spora uniwersalność i prezent od lajnsiksa w postaci presetów znanych artystów, które dla odmiany mają coś wspólnego z brzmieniem tych artystów a nie tylko wspólną nazwę.. Brat do mnie dziś przyszedł i powiedział że stojąc za drzwiami był przekonany że słucham głośno muzyki.. Dla mnie rewelacja. Na allegro widziałem kombo na jednym głośniku za 2000. Głowa ok 3500zł (używkę kupiłem za 2)
MARSZAL- w sklepie podobał mi się brzmieniowo, ogólnie lubię brzmienie marszala. Jeśli chodzi o uniwersalność też daje radę- zagrasz na nim i redhotów i slejera. Kiedyś u znajomego grałem na tym piecu na jego gitarze (dean z przetwornikiem sejmura SH-7) i byłem porażony tym jaki przester z tego wyciskał bez dopałki i to przy niedużej głośności. Na prawdę bardzo fajny piec- sam się nad nim do nie dawna zastanawiałem.
ale to Twoje życie, Twoja decyzja i zrobisz co uznasz za stosowne
. Powodzenia przy zakupie. Jakieś próbki postaram się niebawem nagrać i szrajbnąć jakąś recenzję bognera jak tylko się z nim lepiej poznam