Autor Wątek: Paweł Kukiz Prezydentem?  (Przeczytany 3982 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Odp: Paweł Kukiz Prezydentem?
« 21 Mar, 2015, 13:35:19 »
Nie trawie takich ludzi, którzy jak wspomniałeś zdradzają prywatne rozmowy. W bardzo prosty sposób można tak zniszczyć człowieka lub nadwyrężyć opinię o nim, nie dając jednocześnie drugiej stronie szansy na wyjaśnienie. Jak wiadomo z drugiej strony, każde takie wyjaśnianie i tak bedzie pogrążaniem siebie. Brzydze sie takimi ludźmi, więc ten pan na wejściu jest u mnie skreślony. Zdobywa poklask poprzez wjebanie innych. Dlaczego dopiero teraz ? Pewnie dla kariery, może powie ze ma dośc ze tak dłużej nie może już zyc. No sorry nie kupje tego, dla mnie to złe zagrywki.

@commelina pytanie n-ty raz jednego, drugiego czy trzeciego POsła: Wprowadzacie te JOWy czy nie?? i przytaczanie ich odpowiedzi w stylu: Wiesz Paweł, myśmy się rozmyślili, jest dla ciebie jakimś zdradzaniem kogoś? Promowanie się na czyimś garbie?
To chyba Paweł został zdradzony, a nie ci ludzie.
Coś ci się kolego priorytety poprzestawiały.
Kukiz zgodził się tworzyć program wyborczy dla PO, pod jednym i zasadniczym warunkiem, ale widzę, że nie jesteś w temacie więc spieszę cię oświecić:
Obniżcie podatki i wprowadźcie Jednomandatowe Okręgi Wyborcze i macie moje pełne poparcie. Czekał 8 lat na spełnienie jednego tylko postulatu, i się nie doczekał.
Mówienie prawdy mylisz z oszczerstwami. Powiedział wyraźnie, idę na wojnę z tymi ludźmi, którym tworzyłem program wyborczy, a którzy obietnice składają tylko po to, żeby zwyciężyć w wyborach, później mają to zwyczajnie gdzieś.

Nie razi cię jawna grabież, wyprzedawanie majątku narodowego, niszczenie niezależności energetycznej ( za gaz płacimy 4 x więcej niż amerykanie i omijają nas wszystkie rurociągi) ale razi cię prawda? Koleś nie wyssał tego z palca, ale powiedział prawdę... to nie jest fałszywe świadectwo, to jest 8 lat pytań o realizację obietnic wyborczych. Każdy by się wkurzył.

I jeszcze argument o pieniądzach (żenujący prawdę mówiąc). Nie sądzę, żebyś dorobił się kiedykolwiek tego, czego dorobił się Kukiz, chociaż oczywiście każdemu życzę tego z całego serca, pod warunkiem, że robi się to uczciwą pracą, a nie mniej lub bardziej podkolorowanym marketingiem.

Masz obejrzyj sobie:

@nikt ale prezydent ma możliwość rozpisania referendum w tej sprawie? Czy się mylę?
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.