Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1425108 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@pivovarit o i dałeś radę i zajebiście! Tylko jeszcze raz weź pod uwagę, że nie każdy jest tobą, nie każdy ma taką osobowość, determinację, samozaparcie itd. Niektórzy mogą mieć po prostu za słabą psychikę i nie wyrobić. I co, że survival of the fittest? ;)

A co do tych, co pierdolą głupoty, bo z wygodnictwa będą gówno spod siebie kopytami odpychać, bo sracz za daleko i sprzycisk spłuczki zbyt trudno w obsłudze - no to z tym się przecież nie kłócę ;)

@lwronk
Sytuacja A - a co jeśli matka nie pojedzie i chuj, bo nie? Siłą ją zabierzesz? Aby jej już do końca psycha siadła (i pociągnęła za sbą resztki zdrowia)?

Sytuacja B - no ale potrzebna jest czyjaś pomoc. A gdy tej brak?

Posty połączone: 18 Sty, 2015, 00:02:12
BTW,  szokłę - właśnie się zczaiłem, że lwronk ma L a nie I na początku, a kminiłem czemu mi się jego nick nie chce zalinkować :D

No niestety, wszystkim w tak ekstremalnej sytuacji nie dogodzisz. Jakby wyjechał sam, mógłby utrzymać też profesjonalną pomoc dla matki, 4 alternatywy nie ma, chyba, że by się sklonował ;)

Co do "B", pozostają grupy wsparcia, ewentualnie jakaś terapia, ale właśnie druga osoba może pomóc najbardziej. Na pewno pierwsze co, powinna zmienić środowisko i spróbować chociaż zacząć od nowa. Przydałby się też dobry psycholog, ale z tym na NFZ ciężko, wiem, bo próbowałem, nawet chodziłem przez 3 miesiące, ale to była tylko godzina w tygodniu do kosza, z której nic nie wynikało. Pomogło zajęcie się czymś bardziej użytecznym, a potem moja Luba, która jest dla mnie nieocenionym wsparciem na co dzień.

Co do C, widzę, że się zgadzamy ;) a mój nick rzeczywiście, częściej jest mylony, niż używany poprawnie, chociaż nie robi mi to zupełnie ;)