Witam wszystkich -wiem ze temat stary -ale moze sie komus przyda
W broomstiku w EDIT jest PITCH SHIFTER -wiec mozna uzyskac do -12 w dół , co prawda brzmi to wtedy troche paskudnie (plastik opóźnienie muł itp ) -ale mozna np. zrobić tylko -2 lub tyle na ile jest potrzeba uzyskania najniższego dźwieku tylko ze wtedy "przesuwaja" sie o te -2 wszytskie dźwieki na klawiaturze wiec trzeba w CHANEL SETTINGS przyporządkować (taki pomarańczowy znacznik nad klawiaturą ) odpowiednią wysokość dzwieku zeby postawienie np. nutki C zgadzało sie z normalnym gitarowym dźwiekiem C .Jak sie tego nie zrobi to nic sie nei stanie ale wtedy trza bedzie transponować wszytskie postawione w piano rools nutki -bo bromstikowe C bedzie o -2 niższe niz gitarowe. Troche zamotałem ale mam nadzieje ze wiadomo mniej wiecej o co chodzi.
Ostatnio sie bawiłem wtyczką PS 02 FRETTED -jest tam 265 różnych brzmień od gitar przez basy a na bajnach kończac wiec jest w czym wybierać , tyle ze w odróżnieniu od broomsticka ma ona tylko jedną warstwe wiec kazdy next dźwiek brzmi tak samo -wtyczka działo praktycznie na całej skali -wiec niema ograniczenia jesli chodzi o dostep no niskich tonów -oczywiscie jak sie przesadzi to brzmienie sie robi "rozrzedzone" .
Haxigi-miałem broomstika od kumpla -działał działał i nagle ......przestał - ponowna instalka nic nei dawała -okazało sie ze płytka padła .Zgrałem na nowo od kumpla i działa do teraz