Witam szanownych
od razu mówię, że szukałem, a nic nie znalazłem
Mam możliwość zamiany mojej 6 na tego mayo - może mi ktoś coś o nim powiedzieć?
że tak powiem - daje radę?
pickupy pewnie do wymiany pójdą, pod mostek coś co sieki, a pod gryf chciałbym coś mocno klasycznego.
ten model jest z limitowanej edycji, ale jakichś wielkich różnic nie widzę , zauważyłem, ze dzwonek przysłaniający pręt jest taki jak u wuja Batmana , więc może on mi coś dopowie...
nadaje sie ten badylek do czegoś?
ed:
tak, wiem, że tutaj Mayo jest linczowane
ale mimo to - powie mi ktoś coś o niej?
zależy mi na tym, by było to w miarę przyzwoite wiosło, nie mam zamiaru szukać w niej nie wiadomo czego:)
Po kolei -
daje radę, ale po wymianie przetworników. Osobiście polecam (po przejściu różnych wariantów) zdecydowanie Hellfire 7 pod most - najlepszy z przetestowanych pasywów. Loki proponował jeszcze aktywne EMG 707. Jeśli znajdę takowy w dobrej cenie, to wstawię zamiast Hellfire i opiszę.
Nie znam zamysłu limitowanej edycji, chyba to tylko quit-martetintodi.
Nie narzekam na wykonanie wiosła. Dostałem to, czego chciałem. Na dziś zamawiałbym z modyfikacjami, ale jednak zdecydowalbym się ponownie. Gryf jest wygodny, pośredni między "kołkiem" a "listkiem".
Jeśli szukasz "w miarę przyzwoitego wiosła", to spoko. Za 1500? W ciemno.
Moja EXG została użyta do nagrań i zamiata jak trzeba.
BTW - wpadłem na pomysł wykorzystania zalet konstrukcji bolt-on
dziś napiszę do Mayo zapytanie cenowe o inny gryf. Lista zmian - główka rewers, binding, tył czarny. Podstrunnica heban już teraz jest i musiałaby być w nowym.