W życiu nie miałem koszulki Mety, bojówek ani glanów. Co najmniej dwa powody, żebyś nie był moim kolegą Oj tam oj tam
U mnie "na dzielni" panowała jakaś taka bardziej skejtersko-hiochłopowa moda, w zasadzie nieważne kto czego słuchał to ubierał się podobnie. Sam zaliczyłem epizod szerokich gaci z krokiem
w kolanach no, u mnie w połowie uda
a bluzę z kapturem założę i dzisiaj, chociaż w mniej workowatym kroju niż kiedyś. Nic to, że jak "moi ziomale" słuchali Kalibra, BustaRhymes czy innego WuTangClanu, to ja zarzucałem Metę, hard rocka lat 70tych, PinkFloyd czy choćby Kazika
* Ziom był ziomem i razem się trzymało
A na poważniej, to co mnie szokuje:
"Jak poinformowała PKW, w skali kraju, w wyborach samorządowych na wszystkich szczeblach oddano 9,76 proc. głosów nieważnych. Dla porównania w 2010 r. było 7,89 proc. nieważnych głosów. W wyborach do rad gmin i w miastach na prawach powiatu oddano 5,16 proc. głosów nieważnych; w wyborach do rad powiatu - 16,67 proc.; w wyborach do sejmików wojewódzkich - 17,93 proc. W wyborach na wójtów, burmistrzów i prezydentów miast stwierdzono 2,14 proc. głosów nieważnych. Szef PKW Stefan Jaworski poinformował również, że w wyborach do sejmików wojewódzkich najwięcej głosów nieważnych oddanych zostało w woj. wielkopolskim - 22,77 proc., w woj. lubuskim - 20,54 proc., w woj. warmińsko-mazurskim 19,86 proc. Najniższy wskaźnik głosów nieważnych został odnotowany w woj. podlaskim - 14,57 proc." WTF?
Niemal co 10ty głos w wyborach nieważny w ogóle, a do sejmików prawie co 5ty? Ocodochujachodzi?
*
Spoiler Za to plecak miałem pobazgrany różnymi mniej lub bardziej metalowymi kapelami i nosiłem długie kłaki, co dawało cokolwiek interesujące połączenie ze skejt-ciuchem