Autor Wątek: [NPAD] Alto TS115A V2  (Przeczytany 5275 razy)

Offline krzy1125

• Gaduła
Odp: [NPAD] Alto TS115A V2
« 10 Lis, 2014, 19:14:08 »
Ciekawe co piszecie... ja swoją na razie używam tylko w domu bo próby gramy na słuchawach ale odczucia mam bardzo na tak,  aha, ja podpinam do POD HD 500
Caly zespol na sluchawkach? Takie ciche proby? Mozesz cos wiecej napisac?

Mogę: zespół na ten moment składa się z perki, dwóch gitar i basu. Na stanie nasz pałker posiada mikser, nie pamiętam modelu i ile kanałów, nic wielkiego. Z perki opięta jest stopa, werbel i do tego dwa overheady zbierające tomy i blachy. Pałker wpina sobie w odsłuch jeszcze metronom z lapka. Gitary grają na Podach HD 500 a bas na POD X3, każdy wychodzi XLR-em na mikser. Z miksera sygnał puszczamy na sześciokanałowy wzmacniacz słuchawkowy. Każdy ma 10 m kabla słuchawkowego i na koniec słuchawki albo dokanałowe (ja i basmen korzystamy z Superluxów i dają radę) albo zamknięte i każdy dostaje taki sygnał jak potrzebuje. Od listopada ponieważ pałker zabiera wzmacniacz słuchawkowy do studia będziemy przechodzić na opcję taką, że każdy będzie miał indywidualny mały mikser, który będzie robić za wzmacniacz słuchawkowy.

Efekt: każdy ma w uszach to co chce i ile chce, dla mnie na ogromny plus jest również to, że wychodzę po 3 godzinach próby bez pisku w uszach i bólu głowy. Finansowo też jak dla mnie bomba bo łącznie wyniosło mnie to: POD+kabel słuchawkowy+ mały mikser Behringera + słuchawki dokanałowe Superluxa mniej niż 1500 zł a możliwości ogromne.

Ciekawe co piszecie... ja swoją na razie używam tylko w domu bo próby gramy na słuchawach ale odczucia mam bardzo na tak,  aha, ja podpinam do POD HD 500
Powiem Ci , że przypadłość którą opisuję może dotyczyć przede wszystkim grajków , których uszy przez wiele lat katowane były dźwiękiem z gitarowej paki, przynajmniej ja tak mam, nic mi nie zastąpi tego hałasu  :D

a mnie właśnie ten hałas ten męczył bo przy posiadanych warunkach lokalowych zamiast muzyki był huk, pisk i trzask i nie tęsknię za tym nic a nic