Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1748640 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jakich "tamtych czasach"? Mówię o towarzyszu Millerze i zerwaniu rozmów z Duńczykami i Norwegami w 2001 r. w sprawie dywersyfikacji dostaw.
A teraz płacimy najwyzsza cene za gaz w Europie. Podnieslismy ceny za transfer, to se wybudowali po dnie Bałtyku i z drugiej strony, niezaleznie od kosztów budowy, byle tylko nam dojebać.... taaak, warto z ruskiem trzymać.
Także o Ukraine sie nie martwie i nie to jest sednem, ale kochany panie @Gveir, widzisz nasze pisanie, poprzez pryzmat własnej mądrości,  która jak czytam, co piszesz,  wydaje sie być niejasna dla mnie, ale chooi tam potrafię z tym żyć. Skoro udało sie przezyć tyle lat komuny ( pewnie dlatego ze byłem jabanym lewakiem ).
Problemem jest to ze ruski cały czas podszczypuje i sprawdza jak daleko może sie posunąć. Europa spasła sobie brzuch a ruski cały czas zyje w II czy której zimnej wojnie i walce ze zgniłym zachodem.
 Gdy usłyszałem w mediach wypowiedź Rosjan, Moskwiczan, ze ich rząd ze Rasija nie byłaby do tego zdolna , wszyscy ale nie oni, a z tyłu głowy wyświetla sie film, co wyczyniało kgb, a u nas ub czy tam sb, to pusty smiech zalewa. Ale ja sie im nie dziwie, wrecz nawet podziwiam putina jak dalece potrafił ludzi omamić tą telewizją której i Ty nie wierzysz ... no chyba ze ich tv wierzysz, a interfax to wzór cnót.
To co sie tam dzieje to kolejny zamrożony konflikt wyłacznie przez bierność i pobłażliwość oraz łatwowierniość  krajów UE. Gruzja, Mołdawia, Naddniestrze i jeszcze kilka to są uspione golemy. A ruski testuje. Sen o mateczce rasiji nie schodzi z powiek putinowi i chyba tylko slepiec nie widzi tego lub nie chce widzieć. Podobne urojenia ma jak dla mnie Macierewicz tylko póki co, dzięki Bogu, nie ma takich wpływów i długo miec nie bedzie, ale na tyle ile może miesza jak zaden inny.
Na zakończenie pragnę dodac iż w przeciwieństwie do tego wątku cieszy mię ostatnia wypowiedź Jarka K ... nie nie mnie, tego niższego :P .. i starszego , o Ślązakach, facet jest słodki.