Autor Wątek: Giełda pracy  (Przeczytany 22723 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Giełda pracy
« Odpowiedź #25 23 Cze, 2014, 16:28:23 »
Ja sie odniosłem tylko do podstawianych mi dowodów na to ze można i ze jest, wbrew temu co ja sam uważam. A to co napisałeś znam z autopsji.  Nic nowego, ze tutaj również w mojej głównej branży, zapierdalamy za pół stawki a "meblarze garażowcy" robiący "tanio i solidnie" niepłacący podatków zus itd zniszczyli totalnie rynek.
Miałem sklep we Wrocławiu i trafiło się nam robić w Luksemburgu i to co oni tam zapłaciliby za meble w € u nas było w PLN. Nie licząc tego ze robiłem za projektanta, technologa i fizycznego montażystę. Czy pracobiorcy czy pracodawca lub raczej mała firma, jedziemy na tych samych relacjach. Dopiero moja tzw "druga noga" daje mi nadzieje na wyrównanie. Ale tez wiem ze tutaj nie mam szans na sprzedaż bo to wszystko jest zwyczajnie na nasz rynek za drogie.
Co do jawności zarobków, mam swoje zdanie, ludzie tez nie chcą by o tym mówić, ja nie chce, a domysły mam w dupie. Zaraz co prawda wyskoczy mi tutaj MrJ ze ten to a tamten to. Pewnie ze sie zdarza i bedzie zdarzac ale mam swoje być może pojebane zasady i póki firma moja, patrz pierwszy mój post na tej stronie ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Cze, 2014, 16:33:26 wysłana przez commelina »