Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1780834 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #8150 04 Kwi, 2014, 10:19:03 »
No właśnie filmik widziałem, przeczytałem conieco i... "skądś to znam" ;) I dlatego wciąż nie rozumiem całej tej wrzawy na temat Crossfitu.

Sam ćwiczyłem coś takiego na WFie w liceum (z tym, że bardziej nastawione na ćwiczenia bez przyrządów z powodu ich niedoboru :P ) i na studiach (tu już ładnie wyposażona siłownia). Właśnie trochę tu, trochę tam, nastawione na szybkość i intensywność, po drodze z przerwami na rozruszanie i porozciąganie, bo jedna z wuefistek była fogle tancerką ;) i nam dawkowała takie pseudo-tańce między typowymi ćwiczeniami. Śmiesznie to wyglądało, jak po machaniu sztangą robiłeś "łodyrydy" :D ale jednocześnie działało, bo ani wcześniej ani później nie miałem takiej formy jak wtedy.

Tylko nikt nie nazywał tego Crossfitem i byłem niemodny. No chyba że hipstersko - "fit crossfit before it was cool" :D czy jakoś tak :D
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.