Otóż staram się także zauważyć, że broń nie służy wyłącznie do walki, ale także do odstraszania i zniechęcania potencjalnych intruzów. Została wymyślona po to, żeby zdobyć PRZEWAGĘ TAKTYCZNĄ. Nie chodzi wcale o sam fakt zabijania i jej używania, to chyba nie trudno zrozumieć?
Masz rację , absolutnie się z tobą nie spieram . Ja tylko obawiam się naszej Słowiańskiej duszy . Bardziej chodzi mi o to że cały świat do tego ewoluował . Czy to Amerykanie , czy Europejczycy po powrocie z wojny mieli dość strzelania , ich dzieci dorastały w przekonaniu że posiadanie broni jest czymś normalnym . My żyliśmy przez pół wieku w totalnej izolacji ominęły nas te wszystkie rewolucje kulturowe i dlatego się wszystkim zachłystujemy (tym co najgorsze) do tego nasze uwarunkowanie geopolityczne sprawia , że jesteśmy w strefie placków ziemniaczanych i bimbru ,a to w połączeniu z bronią średnio się komponuje . Żeby było jasne jestem przeciwnikiem posiadania broni nie ze względu na bandytów , bo oni mają gdzieś prawo , a gnata i tak sobie załatwią , a jak nie , to załatwią sprawę przy pomocy cegły czy siekiery . Chodzi mi o to , że gdyby raptem zezwolić Polakom na posiadanie broni to 90% z nich zaczęło by nosić ją przy sobie , a wtedy np: demonstracja na placu trzech krzyży miała by zupełnie inny przebieg .