Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1712317 razy)

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Pytanie tylko: po co przesyłanie plików przez Bluetooth w czasach szybkiego internetu i "chmury"? Po co wspierać przestarzałą technologię, nadającą się tylko do bezprzewodowego łączenia ze słuchawkami itp? To nie jest takie szukanie problemów na siłę? Nie wiem, jakoś mam telefon z andkiem od ponad roku, jeszcze ani razu nie używałem BT do przesyłania plików. Mam Dropboxa (aktualnie już jakieś 7GB konto) i telefon do kompa kablem podłączam raz na pół roku, jak nie mam możliwości podładowania go w inny sposób (~~), bo nawet aktualizacje robię przez WIFI.

@sobek - mogliście zrobić współdzielony folder w Dropboxie, zajęłoby wam to mniej czasu, niż kopiowanie na pendrive (o BT nie wspominając  :D); mało tego, po powrocie do domu odpaliłbyś kompa i po jakimś czasie miałbyś to tak po prostu na dysku, bez używania dodatkowych urządzeń.

Daleko mi do fanbojstwa, ale gadka w stylu "bo ajfon nie ma portu IRDA i wtyczki rgb" bawią mnie okrutnie. I jak już ktoś tu napisał - masa hejtu na japko, a sensownych argumentów śmiesznie mało... Wiadomo, że w iOS są rozwiązania totalnie idiotyczne (jak transfer plików muzycznych przez iTunes), za to nadrabia stabilnością i szybkim działaniem "out of box", świetną jakością aplikacji (ktoś je sprawdza przynajmniej!) i masą ficzerów, które na Androidzie nigdy nie będą dostępne (albo za kilka[naście] lat) - typu JamUp, Garageband itp itd.

Także ten no... Jeden lubi piwo, drugi jak mu nogi śmierdzą, cytując klasyka.  ;D

EDIT.

@benkai  - na siódemce ponoć da się przesyłać przez BT, jest nowa funkcjonalność, tzw. AirDrop, ale nawet tego nie testowałem, bo uważam to za zbędne. Na życzenie mogę spróbować z czym to się je. :>
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 15:57:34 wysłana przez Dun »