...jak Ty cleana nie mogłeś ukręcić to albo miałeś BKP w gitarze...
Oto macie JCA22h na BKP Painkiller, brzmienie czyste, a Volume 6/9 (głośno):
Wlacz osadzony player soundcloud
Za 4000zł - Zupełnie nowy wzmacniacz, na pewno solidne wykonanie z zewnątrz a przede wszystkim od środka no i wzmak zrobiony w Polsce przez polaków przypuszczam..
Podzespoły na pewno są z bardzo dobrej półki, chociażby dobrej jakości komplet lamp, trafa, kondensy, potki i inne duperele. To są koszta.
A teraz przykładowy jca, zrobiony z materiałów miernej jakości, wykonany wątpliwie i nieco niechlujnie, w porównaniu do np. mesy nawet bardzo słabo (jeśli chodzi o wnętrzności, ja osobiście czułbym się z nim "nie pewnie"). Lampy gorsze, trafa pewnie też mierne.
Gdzieś ta wspaniała cena musiała mieć odbicie :)
To są tylko Twoje przypuszczenia, wiesz o tym? Zadałem sobie trochę trudu i rozkręciłem mojego JCA22h, nie powiedziałbym, że jest jakoś z dupy wykonany, a podzespoły budziły moje wątpliwości. Wyglądał jakościowo na podobnym poziomie co MG Raven II 100, MG Vintage 5 czy Marshall JCM2000 TSL 100, bo te też rozkręcałem.
Wychodzenie z założenia, że cena wzmaka bierze się z jakości podzespołów, myślę, że jest trafiona w 50%, bo owszem mają one pewien wpływ, ale nie główny, tym bardziej gdy mówimy o sprzęcie seryjnym. Płacimy, za pomysł tak na prawdę, a nie za jego wykonanie.